Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandra6

Dziś mija mi termin porodu

Polecane posty

Gość mandra6

J.w. dziś według OM powinnam urodzić, od kilku nocy mam w nocy nieregularne skurcze i na tym jest praktycznie koniec, kilka skurczy w dzień. Na wizycie w poniedziałek dowiedziałam się że szyjka wygładzona, rozwarcie na 2 cm, i że mój synek oddycha już przeponą,a łożysko zwapnione. Jak wytłumaczył lekarz wszystkie te znaki wskazują że to kwestia godzin a nie dni. Tyle tylko że zaczynam się martwić, bo od poniedziałku za wiele w kierunku rozwiązania się nie dzieje.

Gość Bo to przyjdzie
niespodziwanie a nie wtedy kiedy "Ty będziesz już gotowa" .

Gość mandra6
no tak masz rację, tylko że martwię się o to żeby z maluszkiem wszystko było ok, no i ta niepewność, kiedy to nastąpi?

Gość kalafiorowa
ja urodziłam 5 dni po terminie i było wszystko oki. nie stresuj się:) jak minie tydzien i nic się nie bedzie działo to jedz do szpitala

Gość Się wtrącę
a ja 8 dni po! i najgorsze byly ciagle telefony od rodziny czy to juz....

tez czekalam jak na szpilkach :) ale jak mowia samo przyjdzie i bedziesz napewni wiedziela ze to juz :) tez nie wierzylam nie mialam skurczy przepowiadajacych i jak nagle przyszly 2 dni przed terminem to po godzinie pomyslalam ze to napewno porod sie rozpoczal:)

Też miałam termin na 9 maja, ale 2009 roku :) Urodziłam 14 :) Spokojnie, nie panikuj :) Pozdrawiam :)

nie przywiazujcie tak dokładnie uwagi do "terminu" bo termin sie liczy od miesiaczki a nie od zaplodnienia :O

Gość POciesze Cie
ja urodziłam 2 dni po planowanym terminie. W ten dzień z rana przyszla polozna i mowie- ze czuje ze to dziś- mam jakies delikatne kucie, a ona ze nieee, jeszcze nie pewnie za jakies 3 dni podejrzewa- bo jej zdaniem dobrze wyglądam. Mysle ok. I zaczelam sobie sprzatac odkurzac itp.- taka wena mnie ogarnela.. i z godziny na godzine coraz większe skurcze. Polozylam się spac, w nocy o 23 wyleciał czop, a od 1 nad ranem już w szpitalu, ale dopiero urodziłam około 9 rano.

Gość POciesze Cie
i z tego co pamiętam jak mowily- tydzień przed "palnowanym" i tydzień po planowanym terminie to tez termin, także wyluzka:)

Gość ncngfj,d
Hej.Ja jestem 2 dni po terminie, mam często w nocy skurcze przepowiadające od kilku dni i nic sie nie dzieje.Mam zglosic sie do szpitala 7 dni po terminie.Ty przynajmniej wiesz co z dzieckiem, co z łożyskiem a mi ostatnio nie chciał zrobic usg bo nie widzial potrzeby, mimo,ze chodze prywatnie...

Gość zonaKraka
Hihi, ja też tak w dniu terminu pisałam- że nic się nie dzieje, skurcze były w nocy ale przeszły i z rozwarciem też nie wiadomo ile chodzę. Urodziłam po południu, ekspresowo chociaż właściwie nic na to nie wskazywało, jeszcze mnie rano tata odwiedzał i mówiłam że się nie wybieram jeszcze do szpital :)

U mnie w pierwszej ciąży też tak było, że kompletnie nic się nie działo i już miałam czarne myśli o wywoływaniu porodu itp. Aż tu nagle 4 dni po terminie popołudniu zaczęłam czuć delikatne skurcze, wzięłam kąpiel, mierzyłam czas itd. Prawie mnie nie bolało, ale że skurcze były regularnie co 5 min to zdecydowaliśmy się pojechać do szpitala. Urodziłam rano o 9. Pamiętam, że jak wychodziliśmy z domu do szpitala to się zarzekałam, że to na pewno jeszcze nie to i że mnie odeślą do domu :D Tak więc to raczej przychodzi znienacka :)

Gość xxxtrttt
tylko 5% ciąż rozwiązuje się w terminie więc spoko luz ;)

Gość tasia 600
Ja urodzilam 2 tyg po terminie i mialam porod wywolany.Ale od 40 tyg ciagle slyszalam ,ze to juz lada chwila.I co 2 tygodnie bylo to JUZ.A i tak wywolywany.

Gość mandra6
ja właśnie jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy co powie, a później jadę do szpitala na ktg. Dzięki za słowa pocieszenia, najgorsze to jest to czekanie, o strachu przed porodem już nie wspominam to moje pierwsze dziecko.

Gość upupupup up
podnosze

Gość mama_gorka
ja urodziłam 9 dni po terminie. niestety było już za późno. mały nie żył .

Gość mandra6
Ja dzisiaj byłam na ktg, które wykazało mało intensywne skurcze, z dzidzią wszystko, ok. Jeżeli nie urodzę do niedzieli, to w niedzielę rano mam znów stawić się na badanie ktg. Pozostało czekać.