Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ARIEHA

Stosuje ktoś takie leki jak PULMICORT BERODUAL?

Polecane posty

Gość ARIEHA

mozecie cos wiecej powiedziec, czy pomagaly/ją waszym dzieciom? mamy nakaz od lekarza dopiero zaczynamy i chcialabym wiedziec na co liczyc...

Ja stasowałam Boredual, kaszel ustąpił po kilku dniach do tego był jeszcze drugi lek Nebbud

Gość brzydka mama
nie brałam

Gość deretinka
ja stosowalam. mala miala pol roku. zapalenie oskrzeli 3 antybiotyki i nie pomogły -dopiero te leki odjeły po 1 dniu chorobe. Wystrzegaj sie antybiotyków. Inhalacje sa wspaniale. Trafiłas na mądrego lekarza.

Gość deretinka
Nebbud to tanszy zamiennik Pulmicortu. ;)a wiec skład ten sam

Gość ;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;

Gość mamaANI122
Stosowałam już kilka razy, niestety:( Córka często choruje na zapalenie oskrzeli i inhalacje Pulmicortem oraz Berodualem są niezastąpione:) Pomagają i to bardzo, a co najważniejsze obywa się bez antybiotyków:) Tylko trzeba konsekwentnie inhalować dziecko;)

Gość moi.rodzice
derenika a skas to wiesz? my bardzo czesto uzywamy pulmicortu teraz jest bardzo drogi, przynajmniej dla mnie (samotnie wychowuje 2ke dzieci) i nigdy lekarz ani w aptece nie zaproponowali mi zamiennika

Gość deretinka
pracuję w aptece. ja tez kupowalam drogi Pulmicort ale Nebbud jest tańszy-nie pamietam jaka dokaldnie jest róznica

My Pulmicort zaczelismy stosowac w tym roku.. zapalenie oskrzeli mineło bardzo szybko :-) na berodual córa ma uczulenie , ale wiem, ze w szpitalach jest powszechnie stosowany.

Gość jhgfdrtyu
nie wiem czy wiecie ze jesli lekarz wypisze pulmicort na zapalenie krtani u dziecka to zaplcicie za te dawke najnizsza ok 8 zl a za 250 chyba kolo 20 zl wiem bo w lutym przerabialismy zapalenie krtani i wlasnie madra lekarka w szpitalu nam wypisala.Ta opcja jest od tego roku dopiero wiec warto poprosic rozsadnego pediatre zeby choc raz w roku wypisal na te chorobe recepte.