Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elixaa

l-4 w ciąży

Polecane posty

Gość elixaa

jestem w 6 tygodniu ciąży.poprzenią ciąże poroniłam na samiutkim początku.pewnie gdybym nie zrobiła testu ciążowego nawet bym o tym nie wiedziała.pracuję w sklepie spożywczym.stoję 8 godzin,codziennie zdarza się ,że przenosze kartony z alkoholem.nie wiem czy powinnam isc na zwolnienie.do tego dochodzi fakt,ze od roku leczyłam się na nerwicę,a teraz z dnia na dzień przestałam przyjmować leki i nie czuję się źle psychicznie ,ale fizycznie-ból głowy,mroczki przed oczami,wrażenie ,że obraz mi się klatkuje(nie wiem jak to nazwać:D) nie wiem co robić,nie chcę iść tak szybko na chorobowe,ale z drugiej strony...no nie wiem:/

Gość Widzę, że decyzje już
podjęłaś a szukasz tylko usprawiedliwienia na tak szybkie pójście na L4. tez tak mialam

Gość elixaa
proszę poradzcie co robic:D

Gość elixaa
no wlasnie nie chce isc na l 4,bo boję sie reakcji w pracy,za to moja mama i siostra mówi,ze powinnam.tesciowa z kolei zebym jak najdluzej pracowała

Gość fse
a moze niech lekarz zadecyduje, hm?

Gość elixaa
tez mi sie tak wydaje,poczekam co lekarz na to:)

Gość nie ciumkająca
Idź na zwolnienie i niczym się nie przejmuj

Moim zdanie powinnaś iść na zwolnienie, to nie jest lekka praca biurowa, zdrowie dziecka powinno być priorytetem teraz. Tu zresztą nie chodzi nawet o zdrowie, ale o sam fakt czy w ogole je donosisz...

Gość monster mama
mozesz pójść na l4 np do czasu pojawienia się bicia serca. ja poronilam 2 ciąże 10tc i 6tc, ale jak się pozniej okazało było to wynikiem choroby krwi -trombofilii. teraz jestem w 18tc trzeciej, i tak wasnie zrobiłam. na poczatku mialam l4, pozniej wrocilam do pracy, od 2 dni znow jetem na l4 bo skraca mi się szyjka. juz nie planuję wrócic. ale ja nie nosiłam kartonów. zawsze mozesz poprosić szefową o zwolnienie z cieższych prac.

Gość elixaa
dzisiaj ide do lekarza,powiem mu wszystko i zobaczymy :)