Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cOoLe x64 at Swiss Alpen

Do nielegalnej sprzedaży może trafiać nawet milion ton mięsa i wędlin rocznie.

Polecane posty

Gość cOoLe x64 at Swiss Alpen

To zasługa Sawickiego i całego PSL, które zezwoliło na niekontrolowany „ubój gospodarczy. W całym kraju trwa mięsna siekierezada. Kwitnie nielegalny biznes skupu zwierząt starych, chorych, zdychających lub wręcz nieżywych uważa autor raportu o szarej strefie. Lekarze weterynarii, badający zwierzęta w małej ubojni pod Białą Rawską, twierdzą, że o ukrytym magazynie z nielegalnym mięsem zdechłych zwierząt nie wiedzieli. Może opłaciło im się nie wiedzieć? Związki, które zrzeszają firmy utylizacyjne, zapytał, ile padłych zwierząt się w Polsce utylizuje. Okazało się, że o wiele mniej, niż ich pada, nawet według GUS. Co się więc dzieje z padliną? Prezes GUS odpowiedział: „może rolnicy zagospodarowują ją we własnym zakresie?. Smacznego. :D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghc
Jako gatunek jesteśmy bardzo dobrze przystosowani do jedzenia padliny, ponadto dobrze że nic się nie marnuje. Osobiście wolę wiedzieć że zjadłam zwierzę które umarło śmiercią naturalną, niż takie nie dobite i ugotowane żywcem, ale legalnie w rzeźni. W każdym razie lubię mięso, smakuje mi, i mam się dobrze (nie licząc wyrzutów sumienia).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×