Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zrobić, co zrobić?

Co dobrego do jedzenia polecacie zrobić na przyjęcie z okazji chrztu?

Polecane posty

Gość Co zrobić, co zrobić?

? Dodam, że przyjęcie odbędzie się około godziny 18.30. Doradzcie coś, bo nie mam pomysłu.

Gość jaka taka prosta siaka
Może jakaś zupa krem, no i coś na gorąco "stałego": dewolaje, roladki wołowe w sosie (do tego kasza/ryż), surówki. Późne te przyjęcie, no ale rozumiem, ze tak to się ułożyło, cięzko coś wymyśleć na tak późną porę, wiele osób po 18 nie je. Ewentualnie rosół opcjonalnie z zupą-kremem do wyboru, a potem na telerze na ciepło nie typowe drugie danie, a właśnie 2-3 rodzaje mięs (kotlety, pieczeń, roladki, czy coś w tym stylu), jakaś sałatka, zestaw surówek, ryba w warzywach. Wszystko zależy ile osób, czy masz pomoc i fundusze adekwatne.

Gość ooooo jestem jaka jestem
Ja miałam córki chrzest na 16 więc jak przyszliśmy do domu a gości miałam z nami 17 osób to podałam kawę/herbatę do tortu i ciast. Miałam chrzciny niestety alkoholowe, tak już w mojej rodzinie jest, że nie wypada nie postawić, więc zimna płyta była, dwa rodzaje sałatek, przekąski, koreczki itd. Około godz 19 podałam kolację, były to po prostu frytki i mięso typu: kotlety schabowe, dewolaje, rolady wieprzowe i opiekane w piekarniku skrzydełka z kurczaka. Oczywiście do tego bigos ;)

Gość Chyba re ożyice
Ja najpierw podałam kawę i słodkie potem kolację bigos sałatka rolady, schabowe strogonof i nogi od kurczaka gości też miałam koło 19 ale wiadomo że każdy coś zje no i wódka