Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfregergrge

CO ZROBIĆ? ZACZĄĆ DRUGI KIERUNEK CZY ISC DO SZKOŁY POLICEALNEJ? MOJA SYTUACJA

Polecane posty

Gość dfregergrge

Jestem na 2 roku ekonomii dziennie, nie narzekam, daję radę. Jednak czegoś mi brakuje, nie jestem pewna, czy ekonomia to do końca to, co chcę robić. Owszem, kierunek jest dla mnie interesujący, lubię zagadnienia związane z podatkami, ale np nie chciałabym byc księgową. Od zawsze interesowała mnie farmacja , ziołolecznictwo. Chciałabym teraz cos zrobic w tym kierunku. Wiem,że są szkoły policealne z kierunkiem technik farmaceutyczny ( w moim miescie tez jest taka szkoła). Zastanawiam się, czy isc do takiej szkoły czy zacząć drugi kierunek np technologia chemiczna lub towaroznastwo lub jakas chemia( żeby była jakas specjalnosc związana z lekami, ich analizą itd). Nie wiem jednak, jak z pracą po takich studiach. Chyba w jakichs aboratoriach się pracuje, a ja wolałąbym kontakt z ludźmi, doradzac im w sprawach lekarstw. Czuję się zagubiona. Powiedziałam o tym mojej siostrze, która jest zdania,że "cofnę się w edukacji" idąc do szkoły policealnej. Nie wiem juz sama, poradzcie cokolwiek:(

Gość yyyKafeKrytykant
czemu od razu nie poszlas na farmacje?

Gość dfregergrge
chodziłam do technikum na profil technik ekonomista, chcialam isc na farmacje, ale moja naczycielka biologii odradzała,twierdziła,że nie przygotuję sie z biologii i chemii rozszerzonych

Gość oszczednaaa
Idź do policealnej , ja tez studiuje ekonomie i jednocześnie uczę się na opiekuna medycznego:)

Gość dfregergrge
oszczedna- i jakie masz plany dalsze? fajnie,że Ty tez zdecydowałąs sie na takie cos:) a wolalabys pracowac jako ekonomistka czy jako opiekun medyczny?

Gość a co mi tam!
pójscie do szloły policealnej Cie nie uwsteczni, u mnie na roku mnóstwo osób poszło do takiej szkoły bedąc na magisterce, także nie słuchaj siostry. te szkoły są bezpłatne także śmiało próbuj, widze czasem ogloszenia o prace dla technika farmacji

Gość wykwintny suflet zrododendronu
Szkoda tracić tyle lat życia. Policealna. I tak będziesz miała wyższe. Po co Ci drugi kierunek, po którym nie ma roboty. Lepiej mieć fach w rączce.