Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zetorrt

Umowa darowizny samochodu ,a pózniejszy rozdział ubezpieczenia

Polecane posty

Gość zetorrt

Właściwie to chodzi o sytuację w PZU .Do tej pory było dwóch współwłaścicieli i teraz po załatwieniu już wszystkich formalności w wydziale komunikacji, chciałbym również z ubezpieczeniem samochodowym zrobić porządek,aby na blankiecie było tylko jedno moje imię i nazwisko.Bylem wczoraj w pzu i dowiedziałem się ,że oprócz dowodu rejestracyjnego muszę przedstawić również umowę darowizny .Nie byłoby w tym dla mnie nic dziwnego ,gdyby nie twierdzenie , iz ta umowa darowizny ma u nich zostać .Nie wiem czy ona mówi poważnie ,bo moim zdaniem mogą sobie zrobić ksero umowy ,ale nie dam im oryginału na stałe .czy ktoś pamięta jak było u niego z pozostawieniem umowy darowizny u ubezpieczyciela .

Gość Emmett Fitz-Hume
Olej PZU. Porównaj oferty ubezpieczenia: http://www.pozyczki.biz.pl/ubezpieczenieauta/ Ewentualnie (jeśli okażą się najkorzystniejsi) wypowiedz im umowę ubezpieczenia i... zawrzyj nową- tylko na podstawie dowodu rejestracyjnego.

Gość zetorrt
To później ,jeśli się okaże że się nie dogadam i bedą chcieli zatrzymać oryginał umowy darowizny ,to trzeba będzie tak zrobić .Za niecały miesiąc kończy sie ubezpieczenie .Na razie ,jestem ciekaw jak ta sprawa wyglądała u innych .

Gość zetorrrtt
Dziwne napisałem post ,ale go nie widzę ,wiec powtórzę x .To później ,jeśli się okaże że się nie dogadam i bedą chcieli zatrzymać oryginał umowy darowizny ,wtedy trzeba będzie tak zrobić .Za niecały miesiąc kończy sie ubezpieczenie .Na razie ,jestem ciekaw jak ta sprawa wyglądała u innych .

Gość Pamka3
Najlepiej będzie jak zajrzysz sobie tutaj: http://darowizna.waw.pl/ Oni udzielają informacji na temat darowizn.