Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak pomyslu totalny

jakie macie pomysly na dzień dziecka?

Polecane posty

Mieliśmy w planach jakąś wycieczkę rodzinną ale 1 czerwca jesteśmy zaproszeni na uroczystość rodzinna a potem nie mamy już wolnego. Każdy weekend na przemian albo ja albo mąż w pracy i nie da się nic zorganizować aż do polowy lipca a wtedy urlop i wyjazd wakacyjny. Więc zostają prezenty. Macie jakieś pomysły dla: dziewczynki 6 miesięcy dziewczynki 2 latka dziewczynki 2,5 roku chłopca 1 miesiąc chłopca 4,5 roku dziewczynki 6 lat

Gość folacyna intense
sorry, ale to chyba Twoje dzieci, chyba ty je znasz i wiesz z czego by sie cieszyły, a z czego nie

Gość wiosennka
1- zabawka edukacyjna np szczeniaczek-uczniaczek 2- basen 3-basen albo lalkę 4-mata edukacyjna lub leżaczek-bujaczek, ubranko 5- samochód taki na baterie, żeby jeżdził albo zwykły, piłka 6- lalka,ga planszowa

Z kolejnej lalki monster high albo kolejnego robota lego. Tylko jest już tego tyle w domu i wcale się nie bawią więc nie ma sensu moim zdaniem kupować kolejnych tego typu zabawek. A może jest coś czego nie brałam pod uwagę a byłoby fajne dla dzieci dlatego pytam inne mamy jakie mają pomysły. Byliśmy nastawieni na całodniową wycieczkę za miasto połączoną z różnymi atrakcjami, ale niestety impreza rodzinna pokrzyżowała nam plany.

Gość wiosennka
Zależy ile kasy przeznaczasz.

Gość wiosennka
Są naprawdę fajne gry planszowe albo puzzle. Kredki, malowanki, plastelina.

Myślę że tak po 100 na jedno dziecko. Chyba ze jakiś prezent zbiorowy? Tzn nie wszystkie dzieci moje wiec dla swoich bym mogla coś hurtowo kupić za większe pieniądze a pozostałym dzieciom symbolicznie za 50 zł. Moja jest najstarsza trójka: 2,5; 4,5 i 6. Maluszki są z rodziny.

Gość wiosennka
Dla swoich kup trampolinę jak masz gdzie rozłożyć. tez nie wiem co kupić swojej córce, ma 13 miesięcy.

Myślalam wląśnie nad trampoliną taka 3,5 m średnicy bo teraz są nawet na promocji ale mają taką małą trampolinę z siatką dla przedszkolaków i rzadko na niej skaczą. Znudzila im się już. Tak samo domki ogrodowe. Też się wcale nie bawią w tym. Gorąco jest tam strasznie.

Gość Yolo yolo yolo
Mam 6 latka i kupiłam mu Ant Forest z podświetlaczem (mrówczą fermę) na eBayu: http://www.go2globus.com/images/menu/categoria_forestant_STD.png Będzie przeszczęśliwy, bo on uwielbia takie rzeczy. Zastanawiałam się jeszcze nad Plantarium, ale mrówki są bardziej interesujące. :)

Gość jjjjgyghytf
.

Gość ja mam od bylego
moze basen do kapania?rolki? gry planszowe

Gość ale nie powiesz mi
że to wszystko twoje rodzone dzieci? bo nie wiem jak można miećmiesięczniaka i półroczniaka w domu, do tego 2 i 2,5 latki:-D no nawet jedno po drugim to jakieś 10 miesięcy przerwy:-D No chyba, ze jesteś rodziną zastępczą, albo ujmujesz chrześniaków, bo tak żeś rozpisała, jakby to twoje wsio było.

Gość ale nie powiesz mi
heh zanim napisałam doprecyzowałaś:-D uffff...

Chyba kupie kolorowe torebki a do niech wrzucę kredki, farbki, plastelinę, bloki rysunkowe, bańki, kredę jakieś słodycze. Wyjedzie po 20- 30 zl na głowę. A resztę sobie odbijemy na wakacjach. Bo szkoda mi pieniędzy na kolejne duperele po 100 zl. Mają zdecydowanie dużo zabawek, a plastelinę i kredki bardzo lubią więc będą malować, wylepiać.

Gość kobietanadkobietami
masz tyle dzieci?????

Gość Ja 16 latka swojego
zabiorą na trampolinę,albo pójdziemy pojeździć autkami za 1 zł w supermarketach. Do tego lody i też będzie dobrze.

Gość Ja 16 latka swojego
On bardzo lubi. Wrzucasz tylko 1-2 zł i buja się maszyna przód tył.

Gość fvfvf
zoo

Niemowlakowi miesięcznemu - Wielkiego pola nie ma.Na zabawki za mały,ewentualnie grzechotkę :D lub coś z ubranek. Niemowlak 6 miesięczny - Coś do kąpieli (zabawka - piszczałka), książeczka/klocki edukacyjne, ciuszek, zestaw do karmienia - miseczka, łyżeczka itd. Starszym urwisom 2-2,5 l - zestawy do piaskownicy (wiaderko, konewka,foremki itd) , puzzle, zestawy plastyczne - plastolina/ciastolina . A najstarszym 4,5 - 6 l - gry planszowe, puzzle, hulajnoga, duża ciężarówka dla chłopca lub tor wyścigowy/ciuchcia z torami, lego , mata do tańczenia dla dziewczynki lub dziecięce karaoke.

Gość milosnicaca
kup im fajne sztucce dziciece, nawet jesli na poczatku nie docenia, z czasem je pokochaja! :) ja tak mialam, pokochalam moje :)) tu masz fajne, nie sa tanie bo to gerlach, ale na wiele wiele lat ;) : www.krainaobrusow.pl/Katalog/Pomysl-na-prezent/Gerlach-Sztucce-56-PYCHOTKI-BR-ZESTAW-DLA-DZIECI-4-szt-br-polysk-pudelko.html?pa=2

Gość gość
Dla najmłodszych polecam super zestaw robaczków, które są kolorowe i każdy ma inną funkcję, jeden ma grzechotkę, jeden piszczek i mają taką torebkę w której można je schować. Dla sześciolatki polecam gorąco przesłodką lale, moja kuzynka jest nią zachwycona: http://bavio.pl/p/lalki-i-akcesoria/laleczka-w-rozowej-czapeczce Dla takiego małego chłopczyka myślę, że sprawdzi się grzechotka, taka mała, poręczna. Dla 4,5 latka jak i dla dorastającej reszty brzdąców wydaje mi się taki zestaw klocków, który uważam za bardzo kreatywny: http://bavio.pl/p/domki-i-inne/klocki-konstrukcyjne