Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubella289

kotka chyba zaszla w ciaze pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość lubella289

Moja roczna kotka miala robiony zastrzyk anty jakos na poczatku lutego. Wet powiedzial, ze efekt utrzyma sie 5-6 mc. Dlatego spokojnie puszczalam ja do ogrodu. Dzisiaj dostala ruji, a wczoraj caly dzien byla na dworze a pod domem byly koty! Boje sie, ze mogla juz zostac pokryta. Jezeli zostala zaplodniona to po jakim czasie minie jej rujka? I co w takim razie robic? Wet powiedzial, ze albo zastrzyk aborcyjny albo sterylka, ja juz jestem chyba zdecydowana na sterylizacje, ale jak poznac czy ona zostala juz zaplodniona?

Gość lubella289
Prosze niech ktos poradzi. Czy jezeli kotka zaszla w ciaze moglaby miec jeszcze ruje???

najlepiej zadzwon do weterynarza po porade on najlepiej bedzie wiedzial

Gość lubella289
No wlasnie dzwonilam ale odebrala asystentka lekarza nie bylo. Powiedziala ze albo zastrzyk jej podadza albo na sterylke. A co do ciazy to mi powiedziala, ze moze byc pokryta kilka razy, wiec ze ma ruje nie oznacza ze nie zostala juz pokryta.Chcialam sie was poradzic, bo moze ktos sie na tym zna? Faktycznie mogla zostac juz pokryta i zaczela jej sie dzisiaj ruja? Przynajmniej wczesniej ruja nie byla widoczna dzis pierwszy dzien kotka miauczy i wypina kuper.

Gość grysik
ale dlaczego miała zajsc w ciazę jak dostała zastzryk? Moj akotka też na zastrzykach i normalnie wychodzi- już pare lat. Ciazy brak. Ale planuje sterylizacje bo od nakłuć zrobiła sie jej skóra niefajna.

Gość lubella289
Grysik nie wiem, moja kotka miala pierwszy raz zastrzyk robiony, gdzies na poczatku lutego. Bylam pewna, ze jest zapezpieczona przynajmniej do lipca, bo wet powiedzial, ze dziala pol roku. Minelo nie cale 4 mc od zastrzyku. Puszczalam ja codziennie do ogrodu, gdzie sa inne koty, nie wiem kiedy zaczela jej sie ruja, ja zauwazylam u niej ruje dzisiaj i sie wystraszylam, ze moze miala juz wczoraj i teraz zaszla w ciaze. Napewno ma ruje bo miauczy mi na tarasie, ociera sie o wszystko i wystawia kuper do gory, to ruja na bank.

Gość lubella289
grysik a co ile jej ten zastrzyk robisz?

na zastrzyki uwaga, zawieraja uderzeniowa dawke hormonów a to powoduje po jakimś czasie u kotek nowotwory. zdecydowanie najlepsza jest po prostu sterylka.

Gość gjgjfgkf
jak już jest w ciazy to sterylka aborcyjna

Gość lubella234
Ale skad bede wiedziec, ze jest w ciazy, trzeba poczekac chyba. Jesli zostala pokryta wczoraj to nawet wet chyba nie bedzie tego wiedzial? no wczesniej raczej nie miala ruji, chyba ze jakas utajona.

Wątpię aby była w ciąży.Zastrzyk zawiera dużą dawkę hormonów.Moja suczka też bierze zastrzyki(weterynarz odradzał sterylkę ze względu na komplikacje właśnie)i jakoś nie miałam nigdy problemu ze szczeniakami.Skoro kotka miała zastrzyk w lutym to na pewno działa jeszcze.

Gość lubella234
To skad u niej ruja? Jak dostala rujke to chyba jest juz plodna? Pocieszam sie tylko, ze moja kotka jest agresywna w stosunku do innych kotow i je atakuje, wiec moze nie dala sie pokryc.

Gość mama nastolatki...
Ludzie, a dlaczego po prostu zwierzat nie kastrujecie? To dla ich i waszego dobra przeciez. Te zastrzyki hormonalne takze nie wplywaja dobrze na zdrowie waszych zwierzat. A kastracja, raz i juz nieodwolalnie. I nie trzeba sie potem martwic...

Gość kihja
Autorko jeżeli nie chcesz mieć kociąt to wysterylizuj ją od razu bez względu na to czy została pokryta czy nie. Zamierzasz czekać aż ciąza będzie widoczna? Miałam kiedyś staż u weta i przyszła kobieta z ciężarną kotką na sterylkę.Nie wiem na co czekała. Lekarz się podjął... Wiesz jak to wyglądało? Wyciął jej macicę wraz z zawartością i wrzucił do wiadra. Te kotki dłuuuugo się jeszcze ruszały. To było dla mnie wstrząsające i okrutne. 5 prawie całkowicie rozwiniętych kociąt po prostu leżało w wiadrze z narządami rodnymi ich mamy i powoli zdychały.Nieludzkie.To tak jakby wyciąć kobiecie dziecko w powiedzmy 6 mcu życia i wywalić je do śmieci. Jeżeli tak czy siak chcesz sterylizować to rób to teraz-a nie jak zacznie kotce rosnąć brzuch.

co to za wet że się podjął, to rzeźnik , powinni go ukarać a co do zastrzyków to lepiej sterylka mija znajoma daje zastrzyki suczce, bardzo się roztyła i ma guzy na sutkach , poganiam ją żeby poszła do weta

Gość Gosia41
Tydzien temu wysterylizowalam kotke. W lecznicy w Warszawie jest promocja na sterylizaacje i wyszlo tanio. Sama lecznica wyglada na dosc stara, ale lekarz bardzo sympatyczny. www.piekna64a.pl Pozdrawiam Gosia