Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antonina1985

Lek na kolki.

Polecane posty

Gość Antonina1985

Od kilku dni mam problem z kolkami u mojej córeczki. Myślałam, że samo przejdzie, ale póki co kolki jak były tak są. Czy znacie jakiś sprawdzony lek na kolki? Koleżanka mówiła, że jej synowi pomógł Infacol, ale chciałabym poznać więcej opinii na temat sposobów radzenia sobie z kolkami.

Gość Anna Szczygło
Moja córeczka również miała problem z kolkami i przez cały czas płakała. Aptekarka poleciła mi Infacol i faktycznie zadziałał praktycznie od razu.

Gość Antonina1985
A czy Infacol nadaje się dla dziecka 3 miesięcznego?

Gość Anna Szczygło
Według tego co jest napisane na ulotce to Infacol jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca. Myślę, że nie powinien zaszkodzić dla maluchów 3 miesięcznych.

Gość Anna Szczygło
Ok dzięki. A jak wygląda sprawa z wydajnością? Na ile powinno wystarczyć jedno opakowanie?

Gość MartaB1989
Moja Julka też ma problem z kolkami, ale obawiam się, że nie zjadłaby Infacolu. Co byście mogły mi innego poradzić na uporczywe kolki?

Gość teżmamaroczniakaa
a może poprostu spróbujcie ESPUMISAN w kropelkach ja podawałam swojemu synkowi i nam pomagało

Gość kropeki
sabsimpex polecam

Gość Edyta Roczeń
U mojego Alanka Sabsimpex się nie sprawdził, dlatego polecam sposób z suszarką lub Incfacol.

Gość mama dwóch dziewczynek
a ja polecam masaże, tak naprawdę tylko one pomagały na dłuższą metę. Kropelki u mojej jakoś niespecjalnie się spisały, miałam kilka różnych... masaże są skuteczne, polecam.

Gość mama dwóch dziewczynek
"sposób" z suszarką nie leczy kolki, służy jedynie przeniesieniu zainteresowania, żeby nie powiedzieć dobitniej - wywołaniu szoku poznawczego u dziecka. Nie polecam takich praktyk, chociaż wiem, że kolki dziecka mogą być dla rodziców tak przykrym doświadczeniem, że wiele jest w stanie zrobić byle tylko dziecko uspokoić... ja małą przytulałam do siebie, nosiłam "ciałem do ciała", "brzuchem do brzucha", do tego masaże i było dobrze. Tak na prawdę nie wiemy "jak boli" brzuszek, dziecko jest malutkie, możliwe, że to nawet nie ból a dyskomfort w brzuszku wywołuje niepokój, więc z lekami lepiej być ostrożnym.

Gość Alicja Mech
Czy orientujecie się może czy Infacol można stosować zapobiegawczo?

Gość Magda Rych
Jeśli nic nie dolega to po co stosowac leki? Infacol jest podawany w momencie wystąpienie kolek, zaparć i innych problemów!

Gość Mama Matyldy
A czy orientujecie się czy Infacol można dodawać np. do mleka?

Gość Martyna Sobieszczak
Ja dodawałam do mleka i nic się nie stało. To dobra metoda jeśli dziecko nie chce przyjmować samego Infacolu.

Gość Mama Matyldy
A czy Infacol nie traci wówczas swoich właściwości?

Gość Martyna Sobieszczak
Mój lekarz powiedział mi, że mogę dodawać Infacol do mleka, także najwidoczniej nie wpływa to negatywnie na działanie leku.

ja pier dzielę jaka "subtelna" reklama tego infacolu ;//

Gość Wracać do szkoły
No wyjątkowo słaby buzz marketing. Tak się składa, że pracuję w reklamie. Podstawowa zasada: poznać środowisko, w którym chce się buzzować. Te nicki z imionami i nazwiskami na kafe... Uśmiałam się:)

Gość reklama-nie reklama
Czy któraś z mam stosowała rurki antykolkowe (takie wsadzane w pupę, żeby nie było że mi zaraz zaczną odpisywać mamy z butelkami TT :D)? Ponoć na oddziałach noworodkowo-dziecięcych w szpitalach mają i sprawdzają się świetnie.

Gość Edyta30012
Domowe sposoby zawodziły i w końcu dałam sie namówić na Infacol. Nie żałuję bo mojemu dziecko przechodziła kolka i żadnych niepożądanych skutków nie miał.