Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA MAŁEJ MMMM

Moje dziecko 4 lata chodzi do prywatnego przedszkola

Polecane posty

Gość MAMA MAŁEJ MMMM

na 5 godzin dziennie koszt koło 400 zł z wyżywieniem, nie wiem czy składac podanie o przyjęcie do państwowego Wrocław, czy zostawić ją w prywatnym, które jest ok, zawsze coś się znajdzie, nie wiem jak będzie w państwowym, czy fundować dziecku zmianę czy pozostawić tam gdzie jest, proszę o opinie.

Gość mamusiaRAZYdwa
Prywatne to zawsze największe badziewia, pozory stwarzają przed rodzicami, a tak to ani nie dokarmią, ani nie dopilnują, a na spacer chodzą bez czapek albo z odpiętymi kurtkami bo same sobie nie ubrały... Państwowe bądź co bądź zawsze będzie lepsze.

Gość ale co chcesz składać?
Bo nie rozumiem? termin składania podań na rok 2013-2014 już DAAAWNO minął więc co chcesz składać? a za 1.5roku pójdzie już obowiązkowo jako 5latek.

Gość yymi
Jak jest ok i nie masz watow,to po pierwsze bym popatrzyla,czy dziecko sie nie przywiazalo i czy nie bedzie zdezorientowane,jak nagle zabraknie kumpli. reszta jest drugorzedna

Gość MAMA MAŁEJ MMMM
we Wrocławiu teraz jest nabór. Moje dziecko jest odważne, ale nie wiem jak będzie w nowym jak panie dzieci, zresztą sama też nie lubię zmieniac pracy

Gość ja wlasnie dziecko wypisalam
z prywatnego przedszkola, zrobilam dluzsze wakacje przed zerowka, do ktorej juz pojdzie w szkole. Placilam 340/m-c z wyzywieniem (druga polowe placi burmistrz miasta, wiec normalnie kosztowaloby 680), mimo to dziecko ciagle wracalo glodne, a panie na podworku wrecz przegrzewaly dzieci (chodzi mi o ostatnie, wrecz upalne dni), pozwalaly na przyprowadzanie dzieci z infekcjami (np. w lutym z grupy 20 dzieci w przedszkolu bylo tylko 10)

Gość dfghjklkj
lepiej jak matka sie zajmie dzieckiem niz przedszkole. Przedszkole to przechowywalnia i nic dobrego

Gość ŻADNE PRYWATNE PLACÓWKI
dzieci niedopilnowane,nauczyciele pracują tam za 1/3 pensji państwowej a godzin jak w fabryce-pracują ,bo innej lepszej nie znaleźli i odbijają sobie olewając co się da,zatrudniają niewykfalifikowane

Gość MAMA MAŁEJ MMMM
wg was prywatne są do bani czy nie tak

Gość ja biorę ekstrakt
daj spokój, w państwowym z zajęciami dodatkowymi i wyżywieniem będziesz bulić ponad 300zł. Dołóż tę stówę, zostaw dziecko wśród zgranej już pewnie grupy i sama też bądź spokojna, że masz miejsce w placówce.

Gość ja biorę ekstrakt
Ja pracowałam w 2 prywatnych p=lach - oba był świetne i nie było mowy o niekompetencji czy niedopilnowaniu dzieci. Nie ma reguły. Nauczyciel konował może ci się zdarzyć wszędzie, zarówno w państwowym jak i niepublicznym przedszkolu, żłobku, szkole czy na studiach.

ŻADNE PRYWATNE PLACÓWKI Jak chcesz się wypowiadać, to pisz bardziej składnie. Bo marnujesz swój czas i czas czytającego pisząc bzdury nie do zrozumienia.

Gość popieram poprzedniczkę,
nie masz żadnej gwarancji ani tu ani tu jak potraktująci dziecko. Jeśli masz zaufanie do pań z obecnego przedszkola i dziecku też jest tu dobrze, nie zmieniaj nic. pieniądze będą prawie te same, no chyba, że to 100 czy 150 zł robi ci dużą różnicę.

Trochę mnie zmartwiłyście, zawsze mi się wydawało, że jednak w prywatnym przedszkolu będzie lepsza opieka niż w państwowym...

Moja najmlodsza uczęszca do prywatnego przedszkola ,i jestem bardzo z niego zadowolona, podoba mi sie opieka, meotody ,pomieszcenie (sala) ,plac zabaw,mala grupa dzieci ,a nie natlok- harmonogram planu dnia ,wspołpraca z rodzicami .Bez zarzutu Nie neguje panstw przedszkoli ,bo moje starsze dzieci do pantw chodzily,nie bylo zle,ale osobiscie bardzo sobie chwale prywatne przedszkole