Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badankojedno takie

Badanie nasienia - pomóżcie odczytać wyniki. bardzo proszę

Polecane posty

Gość badankojedno takie

objętość (w ml): 3,5 ml pH: 7,6 Liczba plemników (x 10(do 6 potęgi)/ml : 30 Ruchliwość (%): ruch progresywny szybki: 20 ruch progresywny wolny: 30 ruch w miejscu: 10 brak ruchu:40 Morfologia: formy prawidłowe: 65% formy patologiczne: 35%

Gość tet ciążowy domowy robi
poszukaj w googlach normy who i porównaj

Gość badankojedno takie
up up tylko że w normach jest trochę inaczej napisane i nie wiem jak porównać

Gość Nie mam zielonego pojęcia
Wyniki nie są super rewelacyjne, ale jeszcze dobre.

Gość badankojedno takie
a co jest nie tak? mi się wydaje że ten ruch jest za słaby i 40% się nie rusza. nie znam się na tym to nasze pierwsze badanie nasienia, lekarza mam za tydzień i nie mogę się doczekać co powie bo boje się że złe te wyniki są bo długo się staramy juz

Na pewno te wyniki nie przyczyną niepowodzeń - chyba, że po dokładniejszym zbadaniu okazało by się, że z tych 20% w ruchu szybkim większość ma uszkodzoną formę itp., ale to bardziej szczegółowe badania by trzeba było zrobić. Naprawdę nie są złe, z dużo gorszymi wynikami ludzie zachodzili w naturalną ciążę.

Poza tym warto zrobić na początek: TSH, PRL, Progesteron w II fazie cyklu, FSH i LH w 3-5 dc, Anty-TPO i Anty-TG (kosztowane, ale jeśli coś z hormonami dadzą obraz co jest nie tak). Badanie na wrogość śluzu, HSG - jeśli mimo stymulacji (a pewnie lekarz zaleci) się nie uda. I są jeszcze dziesiątki badań - ale to na początek....

Gość badankojedno takie
ja badania hormonalne już zrobiłam i wyszły ok dlatego męża wreszcie zmotywowałam do badania. Myślisz że hsg też powinnam zrobić? bo byłam już w ciąży ale dwa lata temu poroniłam w 8tyg wtedy udało się zajsc po 3 mcach.

Nie wiem jak to jest z HSG jeśli ciąża już była - wiem, że z różnych przyczyn jajowody, które są drożne dziś, za rok mogą już nie być, więc może warto zapytać lekarza o to. Jednak skoro udało Wam się zajść w ciążę to przyczyna musi być inna...