Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pulsar

Mięśniaki macicy...

Polecane posty

Gość Pulsar

Cześć, Powiedzcie mi czy mięśniaki macicy to coś poważnego?

Gość Rose916
A co, malo masz informacji w necie??

Gość miedzynamikobietami
Mięśniaki macicy są zazwyczaj zmianami łagodnymi. W zależności od ich rodzaju, wielkości, a także ilości lekarz decyduje o sposobie leczenia. Może szerzej opowiesz swoją historię :)

Gość trudno zgadywać
statystycznie duży procent kobiet dojrzałych ma mięśniaki wszystko jest ok dopóki nie ma zbyt obfitych miesiączek, bólów, krwawień, anemii jeśli się nadmiernie rozrastają i powodują zaburzenia np. trawienia, ból itp. to się je usuwa

Gość miedzynami-kobietami
Usuwanie nie jest najlepszą decyzją, gdyż każdy zabieg przynosi wiele skutków ubocznych. Można zastosować terapię doustną, dzięki której zmniejszy się ogólna objętość mięśniaków, a także krwawienie. Pamiętaj, aby ratować macicę od operacji jak najbardziej się da!! :)

Gość Pulsar
A jak jest z zajściem w ciążę?

W przypadku pooperacyjnym mogą być problemy z zajściem w ciążę, bądź jej utrzymaniem. Ale oczywiście nie jest to niewykonalne. Najlepiej oceni to lekarz.

Gość Pulsar
miedzynami-kobietami Powiedz gdzie mogę coś o tej terapii ustnej poczytać?

Gość mami-016
Ze mną leżała dziewczyna na klinice w Krakowie z mięśniakami. Z ciążą było ok, tylko miała cesarkę. Ale nawet nie ze względu na same mięśniaki tylko na wagę dziecka powyżej 4 kg. Mogę popytać znajomej dietetyczki, która ostatnio mnie przestrzegała, żeby sobie obserwować, jak wygląda okres, czy są skrzepy, bo to oznaka, że robią się mięśniaki. Ponoć dziewczyny z gr. krwi B są bardziej na nie narażone. Z tego co pamiętam, to mówiła, że przy obfitych miesiączkach przy mięśniakach należy ograniczyć produkty sojowe. Więcej nie zakodowałam, bo mnie problem nie dotyczy, ale jak chcesz, żeby się coś dowiedzieć, to napisz na maila. A o ciążę to najlepiej dokładnie wypytać lekarza. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl