Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kubusia23

Prośba o opinię - powtórny związek małżeński - niechęć rozwodnika

Polecane posty

Gość Kubusia23

Ciężko w skrócie opisać całą sytuację...Jestem w związku z osobą po rozwodzie (rozpad z powodu choroby psychicznej byłej żony), 2 dzieci z tego małżeństwa...Poznaliśmy się w trakcie całej sytuacji z rozwodem - nie byłam przyczyną rozpadu. Sedno sprawy tkwi w tym, iż ja po 2,5 latach związku chciałabym podjąć jakieś konkretne decyzje na przyszłość. Jestem panną, nie mam dzieci, 37 lat. Pragnę mieć choć jedno dziecko, wyjść za mąż...Nie chcę żyć w konkubinacie, po prostu takie mam przekonania i marzenia o założeniu rodziny. Niestety, to tylko moje marzenia...Mój partner nie chce podjąć chociażby tematu planów, że kiedyś zalegalizujemy związek...nie potrafi rozmawiać...są z tego powodu masakryczne awantury...Mieszkaliśmy ze sobą, ale w obliczu niemożności się porozumienia wyprowadziłam się niedawno. Jak dojść do jakiegoś porozumienia?? Dodam, iż od początku wiedział o moich planach na przyszłość i mówił, że wszystko z czasem, teraz słyszę tylko: nie wiem, nie wiem, kiedy będę wiedział itd. Kocham go, ale tak nie może być dalej...Chętnie wysłucham, jeśli ktoś ma podobne doświadczenia...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować