Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszę oszczędzać

pomalować podłogę białą farba olejną? Jak robią w Skandynawii ? Nie stać mnie na

Polecane posty

Gość muszę oszczędzać

na olejowanie , cyklinowanie w tej chwili i starą ohydną farbę chciałabym pomalować na biało..... Jak sądzicie?????

Gość muszę oszczędzać
W Skandynawii raczej olej specjalny do podłóg nakładają, ale ja bym wolała tańszą wersję i zwykłą farbę olejną...

W skandynawii kladzie sie lakier , olei sie podlogi albo kladzie vax a jak kiedys moze gdzies widzialas biala podloge na zdjeciu ze skandynawii to zapewniam cie ze jest to parkiet tylko drewno takie biale , nie wiem co za rodzaj. Z pewnoscia w polsce tez masz te trzy opcje do wyboru wiec wybierz najtansza , szkoda podlogi jesli pod ta jak piszesz ochydna farba jest zdrowe drewno

Gość muszę oszczędzać
Próbował ktoś kiedyś? Czy lepiej zostawić na lepsze czasy i wycyklinować???

Gość KngaStefankaFanka
Byłam w kilkudziesięciu domach w Skandynawii i nigdzie nie widziałam podłogi pomalowanej farbą olejną, podłogi malują często takim czymś jak lakier tylko bez połysku, albo kupują gotowe deski zaimpregnowane czymś z którymi nic już nie trzeba robić, widziałam też płytki i wykładziny, ale na pewno nigdzie nie było podłogi pomalowanej farbą olejną, chyba że cement w garażu albo w piwnicy

Gość muszę oszczędzać
???/

Gość KngaStefankaFanka
Co do podłóg malowanych na olejno, widziałam takie na wsi w starych domach w PL, kiedyś tak malowano tylko nie na biało a na jakies brązy, beże itp, ale żeby ktoś nową podłogę malował farbą olejną jeszcze się nie spotkałam. Moim zdaniem lepije poczekaj, potem bardzo długo będziesz musiała się męczyć z tą spapraną podłogą

Gość gość
uwielbiam naturalny kolor drewna, dlatego stawiam po rostu na impregnacje vidaronem co kilka lat, nigdy bym drewnianej podłogi nie pomalowała na biało - ale to kestia indywidualnego gustu :)

Gość gość
moja prababcia na wsi miala podloge drewniana malowana farba olejna w kolorze kupy, wygladalo to fatalnie ale to chyba kwestia oszczednosci.

Gość gość
Podłogi w stylu skandynawskim sa teraz tak bardzo popularne. Ja mam jasną deskę zabezpieczoną woskiem z saicos, ale wiem, ze na przykład za kilka lat mogę ją przemalować i dzięki temu będzie wyglądać jak nowa.

Gość gość
Zawsze można przemalować, przy renowacji na pewno jest taka opcja :) Warto podpytać wykonawców, oni mają różne patenty :) U nas podłogę będzie odnawiać firma Klinika Parkietu i z tego co czytałam u nich na stronie http://www.klinikaparkietu.pl/oferta/lakierowanie-podlog to wiem już, że weźmiemy lakier wodny, aby zachować naturalny wygląd.

Gość gość
Wiem ze temat już trochę stary ale może ktoś coś poradzi. Mam podłogę stara drewniana w kolorze sraczkowarym pomalowana farba olejną. Robimy remont i fundusze nie pozwalają na wycykliniwanie jej.Chciałabym ja pomalować matowa farba tylko nie wiem jak się za to zabrać? Robił ktoś kiedyś taka metamorfozę?

Gość gość
Mam stary brzydki parkiet chce pomalowac farba olejna widzialam takie w zurnalu i bardxo mi sie podoba ale niewiem na jaki kolor