Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fcekmkn bn

jak wygladal wasz poczatek za granica?(zwl.norwegia i nie tylko)

Polecane posty

Gość fcekmkn bn

ktos wam zalawil prace? lokum? czy sami

Gość nie licz na nikogp
Wszystko sami.

Gość kukurukurukukuku
5 lat temu sprzedaliśmy dwa mieszkania w Polsce, przyjechaliśmy do Anglii, wynajęliśmy od razu dom (mieliśmy przecież kasę na depozyt i 6 miesięcy czynszu) znaleźliśmy pracę (mąż kierowca, ja sprzątam w prywatnych domach) żyjemy bezstresowo jak pączki w maśle!

Gość pluto11111
wszystko sam , ale naprawde warto :) W oslo juz 5 rok mi leci :) I robie sobie co chce a mam 21 lat :D

Gość pluto11111
poczatek , :DD trudno bylo ale pozniej szybko sie zaklimatyzowalem a teraz to w ogole jezyk znam i jest git.

Gość onaoanoonna
skad jestes, szukam kogos do pracy

Gość bbaan na droge
A moj poczatek byl bardzo ciezki, pracowalam w fabryce, do ktorej musialam isc 1,5 godziny, bo prace zaczynalam o 6 rano i autobus jeszcze nie jezdzil. A i tak sie cieszylam, ze znalazlam ta prace (w zimnie, po 12 godzin), bo nic innego nie moglam znalezc, pomimo dobrej znajomosci jezyka. Potem przez ok 3 lata petalam sie po pracach za najnizsza krajowa, az w koncu udalo mi sie znalezc prace jako administrator, wciaz za male pieniadze, ale byl to punkt zaczepny dla lepszej pracy, potem zaczelam zmieniac stanowiska na lepsze i zarabiac wiecej, zajelo mi 8 lat, zeby mniej wiecej ustatkowac sie finansowo. Czasem zaluje, ze wyjechalam, bo w Polsce po 8 latach tez moglabym sie ustabilizowac finansowo.

Gość bbaan na droge
Nie konczylam administracji i wypraszam sobie te inwektywy.