Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja-29-lat

Przedwczesna menopauza?

Polecane posty

Gość ja-29-lat

Czy to mozliwe, ze moge juz w tym wieku (29) przechodzic menopauze? 12 lat temu mialam anoreksje, z ktorej wyszlam, ale moje miesiaczki juz nigdy nie doszly do ladu-co jakis czas ginie mi okres i musze stosowac polroczne kuracje lekami, by go przywrocic, po kuracji okres mam pol roku i znow zanika. Do tegio doszlo pocenie w nocy badz jest mi zimno i ostatnio czesto robi mi sie slabo-mam wrazenie, ze wyostrza mi sie wzrok na chwile, nogi mam jak z waty i czuje, ze sie przewroce. Czy ktoras z Was tak ma? Jakie bierzecie leki? Ja kiedys mialam Gesto Mikron, potem Luteine (pozniej okazala sie za slaba), przerabialam tez 3 rodzaje tabletek anty (ale po wszystkich mialam efekty uboczne-tycie, wypadanie wlosow, wiec wolalabym ich uniknac). Ide do ginekologa w srode. Znajoma poleca mi lek Provera, ktory moge zasugerowac lekarzowi, ale jak przeczytalam ulotke, to mi sie ich odechcialo.

Gość ghgyyuu09
no provera, to też hormony- ja je daję kotu, zeby rui nie miała:) a jak z twoją dietą? nie unikasz czasem tłuszczy? bo to najbardziej rozwala gospodarkę hormonalną.

Gość ja-29-lat
Jem wszystko, z anoreksji wyleczylam sie dawno. W sumie schudlam troche przez stres, dlatego moze teraz nie mam okresu (ostatni mialam w marcu) ale stracilam tylko 5 kg i to w ciagu10 miesiecy, ale zdaje sobie sprawe, ze przez anoreksje zaszly juz zmiany w przysadce mozgowej, wiec kazda utrata wagi moze tak dzialac.

Gość dsjkjshksdh
w tym wieku to nie menopauza raczej zaburzenia związane z niewłaściwą dietą, może zbyt mało jakiś pierwiastków lub coś w tym rodzaju, anoreksja bardzo wyniszcza organizm trzeba lat żeby to przywrócić do równowagi, może nadal masz problemy z odżywianiem i unikasz produktów z tąd braki które powodują opisuwane przez ciebie dolegliwośći

Gość ja-29-lat
Wczesniej lekarze mowili, ze mam objawy menopauzy przez anoreksje, ale typowej menopauzy nie. Tyle, ze teraz czesto zaczelo mi sie slabo robic, te nocne poty juz mam od dawna.

Gość ja-29-lat
Nie mam zaburzen, z anoreksji wyszlam po 2 latach, doszlam do wagi 48 kg, w wieku 23 lat zaszlam w ciaze, przytylam 18 kg, tydzien po porodzie wazylam 53 kg, w ciagu 2 lat schudlam do 48, potem przez anty przybralam do 55 no i od zeszlego roku od wakacji (odkad przestalam brac anty) samo spadlo mi 5 kg. Teraz mam 50 kg, niedowagi nie mam-jestem niska, 156 cm. Jem wszystko.

Gość ja-29-lat
Ja mam wyniki wszystkich badan dealne. zreszta, gdy w wieku 17 lat odchudzilam sie do 36, to tez wszystkie badania wyszly w normie, wiec nie mam zadnych niedoborow.

Gość ja-29-lat
Podnosze

Gość AannMariee
Istnieje cos takiego, ale zdarza sie rzadko. Idz do lekarza, ktory zastosuje odpowiednie leczenie, ktore powinno zniwelowac objawy i przywrocic okres.