Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alllliii

Mam 6kg zatrzymania wody w organizmie i

Polecane posty

Gość Alllliii

Mam 6litrów tj 6kg zatrzymanej wody w organizmie przez co wyglądam tragicznie, taka napuchnięta. Co zrobić ? Jakieś tabletki hydrominum, no nie mam pojęcia?

może jakieś zioła: Zioła odwadniające: Mniszek lekarski działa moczopędnie. Zawiera dużo soli mineralnych, potasu, związków cukrowych i kwasów organicznych. Bardzo dobrze oczyszcza organizm z toksyn Łopian większy poza działaniem moczopędnym wykazuje działanie przeciwzapalne i grzybobójcze. Stosowany powinien być przede wszystkim przy chorobach układu moczowego i pęcherzyka żółciowego. Poprawia również przemianę materii. Brzoza biała ma działanie silnie moczopędnie, czyli odwadniające. Stosowane głównie w schorzeniach dróg moczowych. Ponadto zmniejsza obrzęki i może zmniejszać schorzenia skórne Fiołek trójbarwny roślina ma działanie delikatnie moczopędne. Zawiera bardzo dużo związków organicznych i stosowany jest przede wszystkim przy oczyszczaniu organizmu z toksyn i regulowaniu przemiany materii. Wiązówka błotna stosowana już od średniowiecza. Ma właściwości moczopędne i jest przede wszystkim stosowany do leczenia przeziębień. Stosowany głównie w mieszance z innymi ziołami: czarnym bzem, liśćmi brzozy i korą wierzby. Dziurawiec zwyczajny jest jednym z najbardziej znanych ziół. Jego działanie jest bardzo szerokie. Poza działaniem odwadniającym ma również działanie przeciwzapalne i dezynfekcyjne. Dziurawiec zwyczajny może być również z powodzeniem stosowany przy lekkiej bezsenności

Gość Alllliii
Miałam pomiar na takiej specjalnej wadze u dietetyka i wykazało. A nie stać mnie na tego dietetyka

Płatki owsiane są moczopędne. Zawsze, jak czuję, że woda mi się zatrzymuje, to robię dzień owsiany i ładnie schodzi. Podobnie pomidory.

Gość Alllliii
byłam u dietetyka i miałam robiony pomiar na specjalnej wadze. Nie stać mnie na dietetyka...

Gość Alllliii
kurcze ale 6kg to dużo

Gość nvldmvl
to idz sie wyszczac w koncu

Gość szcziciel

no szczaj  a nie dreczysz sie z pelnym pecherzem moczu

Gość Emilia

Zapoznaj się ze stroną http://psycho-dietetyka.pl/index.html Myślę, że znajdziesz tam odpowiedź na pytanie :czy i jak?