Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka87_26

czemu nie chudnę??

Polecane posty

Gość Agnieszka87_26

Hej, Chciałam się Was poradzić. Od miesiąca jestem na diecie (nie jem fast foodów,chipsów, słodyczy),cwiczę intesnywnie - biegam co drugi dzień po 10 kilometrów, wspomagam się L-karnityną, jem 4 małe posiłki dziennie starając się nie przekraczać 1200-1300 kcal. Schudłam 3 kg, ale od jakiegoś czasu waga stoi. Demotywuje mnie to strasznie. Nie wiem co robie źle :( Ważę 58,7kg przy 164cm. Mam 26 lat. Pomóżcie...

Po pierwsze - nie wiem jak wygladasz, ale wage masz bardzo sympatyczna. Nie ma sensu leciec z wagi - popracuj nad ujedrnieniem, nabraniem miesni itp. Po drugie - masz mozliwosc sprawdzenia gdzies "skladu" ciala, tzn. ile masz miesni, tluszczu, wody? Przy intensywnym cwiczeniu nabierasz w koncu miesni, ktore waza wiecej niz tluszcz. Po trzecie - przy intensywnych cwiczeniach i ujemnym bilansie energetycznym organizm przestawia sie w tryb magazynowania - skoro przyjmujesz tyle kalorii co piszesz przy opisanej aktywnosci - organizm uznaje to za "chude czasy" i zaczyna gromadzic zamiast spalac. Sprobuj jesc troche wiecej (powiedzmy 1500-1700 kcal, ale w postaci dobrego blonnika i bialka).

Gość Olcia Dubicka
Jeśli przyjmujesz za mało kalorii i te kalorie są jeszcze do tego tymi złymi kaloriami to organizm przestawia się na magazynowanie tłuszczu zamiast spalać tłuszcz. Ogólnie za mało danych żeby coś więcej poradzić. A jeśli chodzi o samo odchudzanie. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)