Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowy las

pomożecie mi obliczyc wiek ciazy?

Polecane posty

Gość pomarańczowy las

czesc, kieruje sie z tym do was, bo nie bardzo rozumiem o co chodzi.. wedlug lekarza jestem w 8 tyg ( tzn bylam 7 maja) wiec teraz moze bylby 9 tc. a wedlug kalendarza indywidualnego jak i komputerowego wychodzi mi wiek ciąży- 10 tygodni. pewnie tydzien nie ma wiekszego znaczenia, ale sam fakt dlaczego lekarz liczy inaczej?

Gość pomarańczowy las
9 marzec

Gość zxzx
tu masz fajną stronę: http://dziecko.haczewski.pl/ Lekarze liczą skończone tygodnie a kalkulatory w necie te trwające podają. Podaj datę ost. okresu i długość cyklu.

Gość doradze co masz robic ah
bo będąc w np. 7t5d wg kalkulatora internetowego jestes w 8 tygodniu a według ginekologów w polsce to 7 tydzien skonczony

No mi wychodzi 9 tygodni i jeden dzien. Czyli pelne 9 tygodni,a dzis zaczelas 10 tc. Lekarze zazwyczaj mowia o tygodniach pelnych

Gość Jesteś w
9t1d ciąży. Lekarze operują tygodniami skończonymi (bo tak jest dziecko rozwinięte).Kalendarze na internecie podają tydzień który leci aktualnie ale nie jest jeszcze ukończony.

juz pisze dokładnie- jestes w 9tc3d czyli ginekolog powie ze ciaza ma skonczone 9 tygodni ale jest to już ciąża w 10 tygodniu nieskonczonym:P

przy załozeniu ze cykl trwa 28 dni sorry pomyliłam sie to 9tc1d -zle mi sie wcisneło.

Gość pomarańczowy las
pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 9 marzec. długość cyklu to 29 dni. dziękuje wam dziewczyny

Gość pomarańczowy las
jeszcze raz dziękuję ! ;)

Gość annnaettttka
bo lekarz zawsze liczy tygodnie skończone, a kalkulatory internetowe z reguły mówią w którym tygodniu jesteś. Wiek ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli: 9.03 - początek ciąży 16.03 - skończony 1 tydzień 23.03 - skończony 2 tydzień 30.03 - skończony 3 tydzień 06.04 - skończony 4 tydzień 13.04 - skończony 5 tydzień 20.04 - skończony 6 tydzień 27.04 - skończony 7 tydzień 04.05 - skończony 8 tydzień ( 7 maja u lekarza skończonych (pełnych tygodni było 8, a trwał właśnie tydzień 9 ) 11.05 - skończyłaś tydzień 9, dzisiaj jest twój 9tydzień1dzień ciąży więc trwa tydzień 10 który skończysz 18.05:D i tak dalej aż do końca 40 tygodnia ciąży czyli w okolicach 15.12 kiedy urodzisz...