Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ciumkająca

jak ubrac dziewczynkę do chrztu?

Polecane posty

Gość nie ciumkająca

Proszę o wasze propozycje. Chrzest ma być w lipcu.

Gość Smok w kropki
mnie wszystkie ciotki i teściowe i matki wmawiały takie słodkie sukienki z tysiącami falban - a la księżniczka / wróżka. Z mężem poszliśmy jednak w innym kierunku - prosta biało granatowa sukienka - biała z granatowymi dodatkami. Do tego sweterek biały, taki ażurkowy. I kapelusik bialy. Elegancko, ale z klasą, w miarę prosto i skromnie.

Gość ju67yu65y6
jak ja widze na chrztach te róże i falbany to mnie na wymioty zbiera. dziecko można ubrac elegancko, z klasą, skromnie. a nie jakby szło na odpust w Pcimiu Dolnym

Gość fvdfvsfcdscd
na biało

Gość nie ciumkająca
Właśnie też chcę ubrać małą elegancko i z klasą. Bez tiulu i falban. Proszę o propozycje najlepiej z linkiem:)

My mieliśmy córce dawać zwykłe białe ubranko (bluzeczka + śpioszki), ale ostatecznie trafiło nam się że sklep z ubrankami dziecięcymi pozbywał się definitywnie ubranek do chrztu i kupiliśmy właśnie taką białą sukienkę (ala księżniczka) za 50zł. W zasadzie to moja mama tą sukienkę sponsorowała. Inne dziewczynki były skromniej ubrane, ale też i malutkie a nasza wtedy już miała 4 miesiące a wyglądała i tak na więcej :)

Gość kokokokokos
na biało to na wsi chodzą

Gość mama dwóch dziewczynek
wiele zależy od wieku dziecka, ja chrzciłam malutkie, kilkutygodniowe dzieci, więc nie szalałam z klasą i elegancją. Niemniej ubrane były bez zbędnych ozdobników i świecidełek. Jeżeli dziewczynka starsza to wybrałabym jakąś elegancką sukieneczkę i np. ładną opaskę na włoski. Piękne są np. w wójciku, ostatnio swojej kupiłam na wyjście i z powodzeniem mogłaby być na chrzest.

Gość nie ciumkająca
Dziecko będzie miało 3 miesiące.

Gość popieram - Wójcik super
Tam są ubranka ze smakiem - można ubrać elegancko. Cena adekwatna do stylu i jakości ubranek.

Gość kokokokokos
o prosze jaka kultura wypowiedzi. pewnie twoj stary się tak do starej zwracał i sie nauczyłas co?

Gość kokokokokos
to bylo do fvdfvsfcdscd

Gość ja kupilam mojej malej taka
mozna zmienic kolor tasiemki na granatowa jak chcesz,ja zmienilam na popielaty kolor :)

Gość retfg4gre
gregret

ja kupilam mojej malej taka- taka co ty kupiłaś jest śliczna i skromna, i w miarę tania i może dla dziecka posłużyć tez na inne wyjście, nawet w niedzielę Jak oglądałam wcześniej na allegro to właśnie on mi się spodobała

Gość zonaKraka
MI się podobają takie zwykłe, lniane, wełniane i z koronką, okropnie wygląda taki dzidziuś cały w atłasach, tiulach i kokardach.,.. W Smyku mają całkiem fajne białe sukienki dla niemowlaków, za 60-70 zł, można kupić

Gość gfhgjghjhkjk
W ciuchy z kolekcji Newbie z KappAhla. Uzyskasz rewelacyjny efekt. Sprawdzone i potwierdzone. Plus nie wyrzucisz ich po impresie tylko możesz zakładać dziecku do innych rzeczy, póki nie wyrośnie. Polecam!

Gość gfhgjghjhkjk
imprezie

to też mogę potwierdzić, mam sukieneczke z kolekcji newbie i jest śliczna, super wykonana :) mam różową, tam w kolekcji nazywa się to kombinezon, bo zapinany na kroczu :)

Gość MamciaMamucha
Ja ubralam corke (miala wtedy 3,5 m-ca) w welurowy komplet-spiochy z kaftanikiem i czapeczke z delikatna mala aplikacja serduszka, pod spodem miala biale body.

Gość gość
smokowa mamo-respekt nareszcie jedna mama ze smakiem gustem i stylem.

Gość gość
ja tez nie lubie gdy sukieneczka jest przesadzona, dla naszej kupilismy juz 4lata temu lniana sukieneczke kremowa w delikatna kratke, zadnych durnych tiulowych falbanek czy sztucznych kapeluskow, uwazam, ze wygladala ladnie i tak jak male dziecko powinno, zaluje tylko, ze pojechalam kupic ja do sklepu z rzeczami do chrztu bo kosztowala 200zl a mozna bardzo ladne, biale sukieneczki kupic w zwyklych sieciowkach za mniej pieniedzy