Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może podyskutujemy?

Niech mi ktoś wytłumaczy po co te wszystkie kosmetyki, kiedyś tego nie było...

Polecane posty

Gość może podyskutujemy?

...a jednak kobiety również były piękne. Nie mówię o kosmetykach kolorowych, bo to wiadomo malowidła, które mają za zadanie upiększyć twarz. Chodzi mi o te wszystkie kosmetyki pielęgnacyjne. Zacznijmy od twarzy... tu jeszcze mogę się zgodzić, chociaż i tak widać tu przesadę... Żele do mycia twarzy, toniki, kremy różnego rodzaju, maseczki, peelingi, sera, kremy oczyszczające i rozgrzewajace, mleczka, płyny, wody termalne... na chooj to wszystko? :O Poźniej ciało.. to samo. żele, peelingi, balsamy, mleczka, kremy, olejki, oliwki, masła, dupasła :O nie wystarczy żel czy mydło i balsam nawilżający? po chooja reszta? teraz włosy. I znowu to samo. Szampony, odżywki, mgiełki, olejki, jedwabie, sera, maski, oliwki! I znowu się pytam - po co to wszystko? Kiedyś kobiety nie używały tylu wymyślnych kosmetyków a jednak miały piękne ciała, włosy i cerę. Czy nie widzicie, że koncerny kosmetyczne nas naciągają, tworzą miliony nowych kosmetyków wmawiając nam że pomogą nam one utrzymać skórę w dobrej kondycji i bez nich się nie obejdziemy? Przecież firmy nas zwyczajnie naciągają, zarabiają na nas, a naiwne kobiety to kupują...

Gość dfdffggfggghgh
ja najbardziej nie rozumiem mody na podkład i jakies specjalne kremy pod oczy, które niby mają zapobiegać zmarszczkom. ja mam 29 lat, nie używam ani jednego ani drugiego i jakoś zyję, nie strasze ludzi, zmarszczek nie mam. a te co nakładają tych podkładów, tych kremów pod oczy, mają zmarchy już koło 30tki i muszą wstrzykiwać botoksy, wypełniacze :O

Gość tyryryryr
kiedys byla inna zywnosc, powietrze itp itd teraz wlosy, skora sa u wielu ludzi w znacznie gorszym stanie, niz kiedys

Gość adsasas
Wiecie co Ja tez dałam sie złapac na to wszystko i w koncu po próbach i bledach jest tak u mnie że uzywam pod oczy kremu nivea takiego ciemoniebieskiego za 3 zł .Szampon mam w kostce firmy lavea a odzywiam włosy olejami lub olejem lnianym .Wiadomo perfumy i antyperspirant uzywam nowoczesny :) I co przynaje na zime uzywam bazy i puder mozaika w kamieniu by chronic twarz i naprawde jak na swoje lata wygladam ok w porównaniu z rowiesnicami

Gość alinkamalinka e
rtrtrter

Gość NoPoniosłoCię,HaHa
Kosmetyki były, są i będą; używa się ich od kilku tysięcy lat, metodami prób i błędów, z różnymi skutkami, zarówno przez kobiety jaki i przez mężczyzn oraz dzieci. Kiedyś wszyscy byli piękni, ale tylko nieliczni po przekroczeniu 40. Geny genami, ale o to co dała natura trzeba dbać, oczywiście bez przesady.