Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudalala

boje o mojego narzeczonego:-( dziwne objawy

Polecane posty

Gość chudalala

Bardzo się o niego boję. A jeszcze nie chce mi wszystkiego mówić. Ogólnie ma on coś z tarczyca, wiecie kolatanie serca, nadmierna potliwosc, jest bardzo nerwowy, dostaje ostatnio nawet plamy i kropki na rękach i nogach :-( teraz jeszcze ( nawet nie wiem czy to związane z tarczyca) zawroty głowy, przyznał mi się ze raz zmalał :-( a do tego po wyproznieniu leci z mu krew ciurkiem z odbytych :-( przez 4 miesiące brał tabletki na tarczyce ale już 3 miesiące temu mu sie skończyły :-( a nie chce iść do lekarza. Ostatnio jeszcze źle śpi często budzi się w nocy :-( proszę doradzcie coś, co może się z nim dziać :-(

Brzmi to bardzo poważnie. Uszkodzona wątroba? Mam na myśli te plamy. Ale tyle objawów naraz? Rak? Niech SZYBKO idzie do DOBREGO lekarza, wiele chorób w początkowej fazie jest uleczalnych

Gość doktorowa :]
Twoj narzeczony musi bardzo fatlanie się odżywiać skoro ma takie paskudne obiawy. Do lekarza na badanka i zmiana diety, koniecznie.

Gość chudalala
Umowilam go do lekarza, mieszkamy w uk i wiadomo polaków traktuja jak traktuja:-/ byłam go zarejestrować 8 maja to go zapisali na 22:-( mamy mała córeczkę i boję się żeby tylko nie było to nic tak strasznego jak rąk :'(:'(

Gość chudalala
Staram mu gotować zdrowo dużo białego mięsa dużo warzyw i wgl :-(

Gość Saffie
To moze byc tzw. Thyroid storm, absolutnie nie wolno tego bagatelizowac. Thyroid storm wystepuje przy nadczynnosci tarczycy, kiedy poziom hormonow osiaga stan krytyczny. Tarczyca produkuje hormony tak szybko, ze wszystkie uklady w organizmie tez przyspieszaja. Stad nerwowosc, kolatanie, omdlenia, biegunki, utrata wagi. Moze dojsc do omdlenia przypominajacego atak epilepsji. Jestem akurat na biezaco, bo mial to moj facet. Btw tez mieszkamy w UK. Niech natychmiast idzie do lekarza pierwszego kontaktu i opisze objawy, bo na wizyte u endokrynologa bedzie czekal kilka miesiecy. Oczywiscie to nie musi byc thyroid storm, nie jestem lekarzem, ale warto sie upewnic. Pozdrawiam x

Gość mami-016
leków na tarczycę nie można sobie tak po prostu samemu odstawić!!! Nie napisałaś, jakiego typu ma problemy z tarczycą ale pewnie nadczynność. Przeważnie leki bierze się do końca życia. Nieleczona nadczynność jest bardzo groźna i prowadzi do śmierci, dlatego lekarze wpędzają celowo pacjenta w niedoczynność, żeby to zagrożenie minęło a potem dopiero ustalają dawkę hormonów. Przerabiałam to na sobie. Chodziłam 7 miesięcy z nieleczoną nadczynnością, skutki masakryczne. Natomiast krew w kale to pewnie oddzielna historia, nie łączyłabym tego z tarczycą i pewnie to coś z wrzodami, jelitami, bądź jelitem grubym. Konieczna natychmiastowa wizyta u lekarza, nawet jedźcie na pogotowie, pod pretekstem, że mąż zemdlał to Was przyjmą (tak myślę, nie znam tamtych realiów). Na pewno bedzie potrzebne badanie na krew utajoną w kale (zanosi się kał do badania), więc to możecie na własną rękę zrobić, żeby przyspieszyć leczenie, bo i tak męża na to wyślą. Co do zdrowego odżywiania, jeśli ma grupę krwi B, to akurat mu te kurczaki nie służą tylko szkodzą przy problemach jelitowych. Z kolei grupa 0 jest najbardziej narażona na choroby okrężnicy i jelita grubego. Jak interesuje Cię zdrowe odzywianie zgodne z grupą krwi, to mogę podesłać tabele z żywnością. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Jakie tam leki :-o wystarczy zmiana diety !!!! 2 tyg dieta warzywno owocowa i stan się poprawi na 100% tyle, że później nie można wracac do starych awyków zywieoniowych.

Gość yyyyy to ja
dlaczego nie pójdzie na emergency?

Gość dcjkbskcjbs
skoro gotujesz mu mięso to sama go zabijasz kiedy wy zrozumiecie z emięso szkodzi innych organizmy jakoś się meczą i nie chorują tak młodo, ale większość mięsożerców na starsze lata bardzo choruje pzrez ogólne zakwaszenie organizmu mięsem. i mówcie co chcecie, brońcie tego miesa ile chcecie, prawda jest tylko jedna. autorko zmień mu diete, ogranicz mięso do minimum, więcej warzyw i owoców bo mają najcenniejsze witaminy i minerały pomagające walczyć z wolnymi rodnikami, które sprzyjają powstawaniu komórek nowotworowych i innych dolegliwości.

Gość 43433
tak, mięso szkodzi, mleko i nabiał szkodzi, najlepiej wpieprzajmy same warzywa. Głupota. Jeśli je się zdrowo, mięso chude, z odpowiedniego źródła i odpowiednio przygotowane, z odpowiednimi dodatkami, to nie szkodzi.

Gość chudalala
Byliśmy dzis na emergency. I dowiedzieliśmy się ze to przez nieleczana tarczyca teraz czeka nas jeszcze wizyta w Gp

Gość mami-016
A co z tą krwią? Co powiedzieli? Bo to wygląda groźnie i naprawdę bym tego nie łączyła z tarczycą. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość tak prodykty zwierzece to syf
43433- tak własnie reaguja na ten temat zakute pały, oprócz miesa i innych produktow zwierzecych jest jeszcze caly wachlarz możliwości kulinarnych, noo ale Ty oczywiscie nie widzisz nic pomiedzy miesem a warzywami :-o Troche wyobraaźni !!!

Gość ciemna masa :////
jak codzenneie wpieprza sie padline to jak moga widziec cos innego ???

Gość 43433
nie, nie wpieprzam codziennie padliny, jem mięso raz na jakiś czas i nie jakieś bezwartościowe tłuste kaszanki czy kiełbachy. Jem zdrowo i racjonalnie. Nie jestem już taka młoda i póki co jestem zdrowa, często się badam. Tak, jest sporo produktów pomiędzy mięsem a warzywami ale jak się zastanowić, to przecież wszystko szkodzi. Gdzieś tu na forum nawet ktoś sugerował, że najzdrowsza jest dieta składająca się z samych warzyw i roślin. Bawią mnie te sugestie. Grunt to racjonalna dieta.

Gość chudalala
Byliśmy na pogotowiu(emergency) dzisiaj lekarz powiedział ze to jest od nie leczonej tarczycy, i odesłał nas do gp. Ogólnie wcześniej byłam w GP i oni nas odesłali do szpitala I BADZ TU MĄDRY!!! a co do diety hmm odzywiamy jak większość ludzi, nie gotuje tłusto staram się dużo warzyw podawać, staram się nie utyc po ciąży więc ograniczam niektóre produkty ,

Gość a ja mam hashimoto
i nie biore tabletek juz 2 miesiace, tez mieszkam za granica:/ nie mam sil w ogole a juz teraz to masakra...

Gość chudalala
I co poszlismy do gp i lekarz stwierdzi: patrzac na ciebie wiem ze jestes zdrowy... na co moj nrzeczony ze w polsce go leczyli na nadczynnosc tarczycy to on do nie niego : " zapomnij co bylo w polsce jestesmy w angli i tu jestes zdrowy :??? i o c**j tu chodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!