Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojamuskapoplynelas

kiedy można karmić po wypiciu kilku drinków????

Polecane posty

Gość ojamuskapoplynelas

tylko prosze na wstepie o nie obrażanie mnie i nie ocenianie tego co zrobiłam trudno stało się , przez ciaze nie wypilam ani jednego kieliszka, moje dziecko ma 7 miesiecy,karmię je mieszanie , i wczoraj delikatnie mówiąc"popłynełam" , wypiłam kilka mozniejszych drinków, osttatni wypiłam o 1 w nocy - kiedy mogę karmić?czy mleko muszę odciągnąć teraz?? z góry dzieki za wszystkie pomocne rady.

Gość ja na Twoim miejscu
weszłabym na jakiś alkomat online, który w przybliżeniu pokaże Ci kiedy alkohol "wyparuje" z Twojej krwi i dodała do tego jeszcze z minimum 2 godziny, ale szczerze mówiąc, to nie znam się i to jedyne rozwiązanie jakie przyszło mi do głowy

Gość Jgdma
Odciągnij mleko ze 2 razy a potem już spokojnie karm jesli minęła cała noc.

Teraz nakarm dziecko mm a swoje odciągnij i wylej tak ze 2 razy. Później powinno być ok. Tak myślę

Gość mama karmiaca
Nic nie musisz odciagac, alkohol metabolizuje sie też w mleku w piersi, wiec teoretycznie jak nie masz noc we krwi to nie ma nic w mleku. W mleku jest takie stezenie alk jak we krwi czyli jeśli po wypiciu jednego piwa masz chyba 0,2 promila to tyle masz w mleku czyli 0,02 proc. Czyli tak naprawdę sladowe ilosci. Nie mowie że mozna dowoli pic i karmic ale zakladajac że dziecko przebudzone w nocy posscie chwile piers żeby zasnac to wypija doslownie kilka, kilkanascie ml mleka że sladowa iloscia alk wiec nie sadze żeby to mialo jakis wplyw. No ale wiadomo, jak karmimy to nie pijemy, ale jak się zdarzy kilka drinkow to też nie od razu tragedia

mnie namówili na 3 piwa i 3 papierosy- a pościłam przez przeszło rok. Nic nie ściągałam dałam małemu cyca i zapobiegawczo espumisan i nic mu nie było:) ale nie warto kusić losu