Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikrobus do usa

Czy powinnam kupić laktator? Taki zwykły ręczny.

Polecane posty

Gość mikrobus do usa

To moje pierwsze dziecko i zamierzam karmić piersią jeśli sie tak uda :) Czy warto kupić laktator zwykły ręczny- ponoć nie są drogie w aptece. Chodzi mi np o to gdy jest nawał pokarmu itd- czy to się wtedy przydaje, jest niezbedne, jakie sa wasze doswiadczenia? :) za kilka miesiecy mam zamiar odciagac pokarm i czesciowo przejsc na butelke i wtedy to oczywiste ze kupie, ale czy nei przyda sie juz teraz przy tym calym nawale, zastoju itd?

Gość sonic32
Ja miałam lakatator reczny Avent, kupiłam go juz w zestawie. Niestety u mnie sie kompletnie nie sprawdził, nie dawał rady ściągnąć mleka. Musiałam na szybko pożyczyć sobie elektryczny ktory ściągnąl bez problemu.

Gość mikrobus do usa
ale przydał Ci sie zaraz na poczatku?... choci o to, ze czytalam ze niektorym kobietom trudno by bylo bez odciagania w pierwsze dni, kiedy przychodzi ten nawal

Gość tylko elektryczny
Ja mama Medele Swing i jestem zadowolona. Reczny to tylko strata kasy

Gość nie ciumkająca
Przyda się. Kupiłam ich chyba z 5 zanim trafiłam na taki który potrafił odciągnąć pokarm. Avent z serii natural. Polecam

Ja miałam laktator ręczny z aventu i bardzo mi się przydał. Jeśli i tak chcesz go kupić to kup, Na pewno się przyda. a jeśli masz możliwość to kup go na allegro(nowy) lub w jakimś sklepie bo w aptece nie będzie taki tani.

Gość ja mam na imie natalia ale ja
?

Gość a ja np nie czaje jak laski mo
wia, ze one bez laktatora, recznie odciagaly... tzn jak?

Gość cóż.....
Mi przydał się już w szpitalu choć nie było łatwo , potem szło jak z płatka. Miałam avent.

Gość ggbgfds
Wyciskały z piersi i tyle.

Ja miałam ręczny i w sumie przydał się, choć nie powiem ręka trochę bolała od tego pompowania :D

Gość ryuihlkjnhgf
jak nastawiasz "jak się uda" to kiepsko to widzę. Mówisz że będziesz karmić i karmisz. Najlepszym ściągaczem pokarmu przy nawale jest dziecko, laktator przydaje się jak wychodzisz z domu. Jak się ściąga ręcznie musiałaby pokazać ci dobra położna albo doświadczona mama.

Gość ggffdds
ja mam avent ale nie używam...karmię od 6 tyg i dziecko to najlepszy laktator...;)

ja mam Medelę mini electric bardzo polecam. Przydała się w pierwszym tygodniu po porodzie jak miałam nawał pokarmu. Potem w 3 m-cu przy kryzysie laktacyjnym też dzięki laktatorowi rozkręciłam laktację. Teraz córka ma 4.5 miesiąca i uczę ją pić z butelki, żeby móc się ruszyć z domu. Elektryczne są super, szybko odciągają pokarm, nie muszę pompować , raz dwa i po sprawie. Nadmiar możesz ściągnąć i zamrozić, przyda się później chociażby do przygotowywania kaszek lub kleików.