Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się jak dają radę

Samotne mamy,jak dajecie radę same,pracując na kasie,czy przy sprzątaniu?

Polecane posty

Tak się zastanawiam jak wy dajecie radę? Ok alimenty 400-500 zł Płaca w sklepie,lub za sprzątanie 1000-1400 zł do tego opłaty jak czynsz itp,bo raczej niemożliwe jest wynajęcie,a bywa,że kobiety nie mają własnego mieszkania,choćby od Państwa z urzędu.... Tak wiem,że są kobiety wykształcone z lepszą praca,ale to bym ich nie pytała,bardziej chodzi mi o te co pracują w tego typu pracach. I to nie złośliwość,tylko grzeczne pytanie.

Gość ale mam nerwa..........
to ty chyba nie wiesz ile teraz za sprzątanie można dostać. koleżanka sprząta w prywatnych domach i ma prawie 4 tys netto miesięcznie. Inna sprzata biura i ma jakieś 2700 na reke miesięcznie

Gość mamtakaznajoma
moja znajoma jest samotną matką, pracuje na kasie...razem z córką mieszkają u jej rodziców-źle nie mają bo rodzice mają 4 pokoje, z czego dwa oddali córce z czego nawet córa ma swój pokój. Jej mama emerytka, tato pracuje. Babcia zajmuje się dzieckiem(ma 2 lata) a znajoma pracuje. Na opłaty i jedzenie składają się po połowie. Znajoma zarabia na rękę coś około 1500 zł.... ma wlasnie alimenty ale mało 300zł. Jakos daja rade

Gość alama12345
ja jestem samotną matką,pracuję jako sprzątaczka,no cóż tak mi sie ułożyłó, ajpierw sie tej pracy wstydziłam, ale teraz sie przyzwyczaiłam, mam alimenty 350 zł i ie podaję o wyższe, żeby byłego nie widziec na oczy moja pensja wacha sie w graicach 1600-1800 zł, zależy od miesiąca. oprócz tego mam socjal, raz w roku ponad 800 zł no i są miesiące że można dorobic ok 200 zł, ale to niezbyt często. a wszystkie opłaty za mieszkanie w bloku media, telefon internet ito to jest ok 850 zł miesiecznie alecz za 2-3 miesięcy w roku czynszu ie płacę z powodu nadplaty za ogrzewanie. żyję dosyć skromnie ale nie narzekam.

Gość 2700 buhahahaha :D
Pokaż mi takie oferty pracy,to pomimo,że mam męża,pracę na recpecji to pójdę sprzątać :D

Gość a ja szukam na sprzątaniu i są
stawki 7 zł netto umowa zlecenie,a te mają po 1800-2700 :P Ciekawe gdzie. A i mieszkam w Warszawie...

Gość To jest ściema.
Gdzie niby płaca 2700 zł albo chociaż samo 2000zł na sprzątaniu? Chyba,że jesteś kierowniczką,to może.

Gość RudaMagdalena
A dlaczego na kasie muszą pracować? Ja pracuję w firmie spedycyjnej, mam 3.700 na rękę plus 700zł alimentów i premię co kwartał a premia to równowartośc miesięcznego wynagrodzenia. Daję radę.

Wiem,że są kobiety co mają lepszy zawód niż kasjerka,sprzątaczka,ale to bym wtedy nie pytała jak dają radę,skoro proste,że przeważnie więcej zarabiają. Bardziej mnie zastanawiają niskie dochody oferowane w pracach tego własnie typu. Bo bez pomocy rodziców,dziadków itp,to jednak nie możliwe żyć za 1300 zł miesięcznie.

Gość mama podwójnie
a ja się zastanawiam jak samotne matki radzą sobie z przedszkolami...Tzn. chodzi mi o odprowadzanie i odbieranie dziecka z przedszkola przy pracy kilku zmianowej

Gość RudaMagdalena
Zostałam samotną matką jak zarabiałam ok 1500zl. Mąz zostawił mieszkanie pod warunkiem, ze spłacę reszte kredytu. Takze zyłam za 1700zł bo 500 szło na kredyt. Było cięzko ale da się. Dziecko obiady jadło w szkole (40zl miesiecznie) a ja cokolwiek. W weekendy u mamy. Taka sytuacja uczy oszczędzania.

Gość illllppppppppppp
.

Gość dziewczynyh, nie wiem
dlaczego market czy sprzatanie uwazacie za prace gorszej kategorii. Ja stracilam prace -bylam operatorka produkcji i zarabialam 1700-1900 zl z premia. Teraz caly czas szukam nowej pracy. Patrze na produkcje, sprzatanie i markety. I nic. Nie wiem, skad Wy te stawki wzielyscie. U nas wszedzie daja 1600 brutto. Skladalam cv do Pepco, Biedronki, Netto, Carrfoura, Tesco (do Tesko tylko przez agencje przyjmuja i daja 5 zl netto/godz.). I nic. Zaklady produkcyjne tez czesto przez agencje tylko na sezon werbuja, ale ciezko sie dostac. Sprztanie u nas to tez za stawke 5-7 zl/godz. a ulotki 5zl./godz. i prawie w kazdym ogloszeniu wymog-albo niepelnosprawni albo studenci (np. na pokojowke, czy pomoc kuchenna). Tak wiec szukam pracy 5 miesiecy i lipa jak na razie. Wiekszosc, jak juz zaprosi na rozmowe, to kreci nosem na fakt posiadania dziecka (wszedzie zmiany istny kosmos, zeby sie dograc z mezem czy opiekunka). w kilku miejscach spotkalam sie tez z tym, ze jesli juz kobiety zatrudniaja, to starsze (z uwagi na to, ze mloda to zaraz w ciaze zachodzi i maja po pracowniku).

Gość RudaMagdalena
A odbierała go babcia z zerówki a potem z 1 klasy.

Gość illllppppppppppp
,

Gość Ja szukam pracy i nie widzę
takich stawek. Spotykam 5-7 zł godzina a też mieszkam w Wawie. Patrzę sprzątanie,sklepy(różne od tesco po spożywczy mały),fabryki(biora na krótki termin). I za huja znaleźć za 1500 netto chociaz nie mogę!

Gość haha 3000 ta jasne
na sprzątaniu tyle płacą? Gdzie?