Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama lada dzien

Ile wazyly wasze maluchy i w ktorym tc sie urodzily?

Polecane posty

Gość mama lada dzien

Hej :) jestem w koncowce 39 tc.Wizyte mialam pierwszego dnia 39 tc i lekarz powiedzial,ze maly wazy juz 3,800.Poki co nic sie nie dzieje a termin i tak mam na 22 maja.Bardzo sie boje ze maly strasznie urosnie do tego czasu :/ wiadomo,im wieksze dziecko tym bardziej mnie tam na dole porozrywa,wpadam w panike :/ a jak bylo u Was? Ile wazyly wasze malenstwa i kiedy sie urodzily?Do mam wiekszych noworodkow-bardzo ciezko bylo?Bardzo bylyscie popekane?

Gość dziewczynyh, nie wiem
Moja corka urodzila sie w 40 t.c., wazyla 4200, miala 61 cm. W dniu porodu oszacowali jej wage na 3800, ale mimo mojej waskiej miednicy zalecili porod sn. Po 10 godzinach zrobili mi cc, po wszystkim powiedzieli, ze nie mialam szans na urodzenie sn tak duzego dziecka.

urodziłam w ostatnim dniu 37 tygodnia, Mała miała 2830 i 51 cm, wg lekarza który robił mi usg w szpitalu miała mieć ok 3kg a wg mojego lekarza 3400.

Gość to zależy rowniez
od elastyczności Twojej pochwy, szerokości miednicy itd. moja córka urodziła sie 4 dni po terminie. ważyła tylko 2750g a i tak lekarz musiał mnie nciąć i powiedział że strasznie w środku popekałam..

Gość mama lada dzien
polozna twierdzi,ze mam szeroka miednice i nie bedzie zadnego problemu..ja jednak mam obawy..slyszalam ze od 4,5 kg zaleca sie cesarke ale wiadomo jak to sprzety,moze pokazac ze dziecko ma 4100 a jak sie urodzi to moze miec nawet 4,600 :/

Gość to zależy rowniez
spore różnice wagi u was. u mnie lekarz prowadzący oszacował na 2700 a w szpitalu na 2800

pierwszą urodziłam w 40 tc z wagą 3730g - 10 dni przed porodem szacowali 3500g drugą urodziłam w 41 tc z wagą 3900g - tydzien przed terminem szacowali 4045g jak widać usg się czasem myli ;)

Gość mamusiaRAZYdwa
39 tydzień, 2400, 48 cm... za to teraz jest na 95 centylu ;) a ma 4 latka ;)

Gość Szpindlerowy mlyn
corka w 42tyg-4300, syn w 40tyg-4050, przy corce mialam male naciecie, w sumie 3 szwy przy synku nic, a jestem raczej szczupla, moze pomogl fakt, ze duzo chodzilam na basen, po obu porodach czulam sie bardzo dobrze i od razu 'ganialam'

aha i waga nic nie znaczy ;) najważniejszy jest obwod główki dziecka. mlodsza mimo, że mniejsza to glówkę miała 37 cm - rozerwało mi szyjkę macicy. krocze miałam nacięte druga główke miała 35 cm i nic nie popękało, jednak trzeba było krocze naciąć bo by nie wyszła

kolezanka urodzila SN synka 61cm z waga ponad UWAGA.... 4800!! ja urodzilam w 37/38 tc i maly mial 3660g

Gość lekarz przed porodem
okreslil wage synka na 2870g a urodzil sie z waga 3350g, 54cm w 40tyg, bylam nacieta i popekalam.

Gość mama lada dzien
boze 4,800 :O polozna powiedziala ze teraz to dziecko juz tylko bedzie roslo...Nawet nie wiecie jak sie boje..Meaaa Twoje dzieciaczki tez dosc duze..Chyba dzis zabiore sie za mycie okien,wielkie sprzatanie,a wieczorem moze na mile chwile z mezem zeby to wszystko moze przyspieszyc :(

Gość dawddasadsads
:)

Gość mamusiaRAZYdwa
mama lada dzień, to nic nie da ;) Myłam okna, piłam mocną kawę, myłam podłogi, brałam kąpiele...ale nic się nie przyspieszyło, termin to termin ;)

Gość a mój głupieje przy babci
U mnie w szpitalu zawsze mówili że waga z usg to zawsze jest plus minus 0.7kg. To zależy od ruchliwości dziecka i dokładności pomiaru. mój syn urodził się w 38tc miał 60 cm i 3300, a szacowali na ok 4kg-wynikało to z tego że był długi-wagę liczą m.in na podstawie pomiaru długości kości udowej-a mój ma bardzo długie nogi :) nie martw się na zapas.

Gość moja coreczka
urodzila sie w 40 tc, 2800g i 52 cm

Gość a mój głupieje przy babci
U mnie w szpitalu twierdzili że dziecko rośnie do 38tygodnia,potem możliwy jest nawet spadek wagi.

Gość a ze mną na sali leżała dziewc
zyna, która urodziła SN chłopca 5,100!!!!! szpital w warszawie... nie wiem czemu nie zrobili jej cc

Gość a ja........
Mama lada dzien te wszystkie sposoby przyspieszenia porodu nie działają. Przynajmniej na mnie. Mały urodził sie w 40tyg z waga 3.15kg obwód główki 33 i długi na 51cm. Córka urodzona w 36tyg waga 2.3kg a na usg około 2tyg wczesniej mówili,ze niby ważyła 2.7kg. Tak wiec ja nie wieże w te wagi podawane przez lekarzy.

Gość llkasdjjawhlaw
41 tydzien - 3400 corka

Gość poczytaj sobie
moja się urodziła w 39 + 5 z wagą 3535

Gość poczytaj sobie
yyy 3530

Gość abrakadabrrrra
Córka - 38 tc. 3480 g - 60 cm Syn - 42 tc. 3650 g - 63 cm

"kolezanka urodzila SN synka 61cm z waga ponad UWAGA.... 4800!!" łoo matko, masakra...mój synek urodził się w 41 tc, z USG miał ważyć od 3500-3800 g i być długi...i ginekolog tak twierdził i w szpitalu przed porodem tak mówili:) a urodził się przez cc i miał aż 52cm i 3200g :) wszystkie ubranka były o dwa rozmiary za duże :D

Gość fdsfs
fff

Gość SanSanSan
syn 37 tydz skonczony 3100 corka 38 tydz skonczony wg mnie (wg lekarzy 35 tydz-oznaki wczesniactwa) waga 2900

Gość Martyna;)
Moja mała miała 3,650 kg i 61 cm, 10 dni po terminie i zewnątrz nie popękałam,ani mnie nie nacięli, jedynie w środku trochę pękłam i założyli 3 szwy.

Gość Jaaaaaaa_
U mnie w 39 tc z usg wychodziła waga 3700, lekarz mi powiedział że mam się nie martwic, pewnie będzie mniejsze bo usg sie myli nawet o pół kg. Urodziłam tydzien pózniej z wagą 4200 57 cm, usg sie pomylilo tylko w drugą stronę :) oczywiscie po 8 h porodu zrobili mi cesarkę, niewspółmierność porodowa.