Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama lada dzien

Ile wazyly wasze maluchy i w ktorym tc sie urodzily?

Polecane posty

Gość pierwsza córa
37tydz.-2450,drugi syn 38tydz.-3000

Gość ja znam takie osoby
synek w dzien terminu 4275 gr (silami natury, porod trwal 4,5 h od momentu skurczy regularnych), corcia 39 tc 3805 gr (rowniez silami natury, porod trwal 1,5 h)

mi w dniu porodu oszacowali na 3600 gram a mały miał 4150 gram.. lekko się pomylili hehe;)

do ja znam takie osoby.. ja miałam tak samo że poród od odejścia wód trwał 4 godziny a samych skurczy była może godzina bo jak wody odeszły to skurczy nie miałam od razu.. no a na fotelu parcia było 20 minut..

Gość skarek86
37/38 synek wazył 2940 i miał 51 cm cc

Gość ahahahahaahah
pierwsza corka 2 dni przed planowanym terminem i wazyla 3380g a druga rowniutko w 40 tyg i wazyla cale 4 kg

Gość dwsnjgccc...
42 tc, 3830g

Gość agniesia00281
niech wam dópy ładnie rospierdolą polskie Sóki

Gość ja znam takie osoby
ambeja83 - ja nic na temat partych podczas pierwszego porodu nie bede pisac, bo kolezanka autorka tematu sie wystraszy, ale rozrwacie mialam mega szybki ;) Gdyby parte byly krotsze to i pierwszy porod bylby sporo krotszy. Podczas drugiego, naprawde nie przesadzajac, porod to byl moment :) W szpitalu bylam o 23.05, corcia urodzila sie o 23.57 :) Parte trwaly 15 min.

Gość agniesia00281
za mnożenie polskiego ścierwa baba powinna iść na szapot

Gość ja znam takie osoby
I w obu przypadkach pecherz plodowy przebijali mi w szpitalu, wiec wody same mi nie odeszly.

Gość taaakamamamama
mój synek ważyl 4.100 :) Poród był bez komplikacji ale sama końcówka była cięzka. Mały mi się tak jakby zaklinował i nie mogłam go wypchać. Parłam chyba mocno bo miałam aż hemoroidy. Lekarz widząc problem pomógł mi wypychając małego a połozna mnie rozcieła bo nie dałabym rady . Ale teraz jak tak wspomnę to nie było to aż takie straszne.....:))) Mam nadzieję ze cie nie przestraszyłam nie martw sie dasz radę ja tez sie bałam i wszystko co kto mówił to było dla mnie nie do przeżycia a tymczasem jak sie zacznie poród to już jest wszystko jedno aby sie tylko szybko i szczęśliwie skończyło. POWODZENIA!

Gość mama lada dzien
do ja znam takie osoby-az tak dlugo parlas? :/ ja wybralam szpital gdzie moge dostac znieczulenie jednak slyszalam ze na czas parcia i tak nie bedzie ono dzialac..pocieszam sie ze juz mam 3cm rozwarcie i moze szybciej pojdzie...sama nie wiem,ale fazy parcia boje sie najbardziej :/

Gość kaskada24
42 tydzień, córka ważyła 3160 gr