Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NiVa82

iść na l4 czy pracować dalej?

Polecane posty

Cześć, jestem w 8 tyg ciąży i zastanawiam się czy pracować dalej czy iść na L4. Mam ponad 30l i to moje pierwsze dziecko. Pracuję fizycznie przy budowie dróg - w laboratorium drogowym. To ciężka praca (duży hałas, zapylenie, chemia budowlana, wysoka temperatura, próbki 15-20 kg) po 12 godzin dziennie i jestem 5 dni w tygodniu 160km poza domem. Zastanawiam się czy przy takich warunkach pracy lekarz da mi L4 (w tym tygodniu mam 1 wizytę) Z góry dziękuję za komentarze :)

Gość katarinkamała
chyba żartujesz L4 w tym bałaganie to wybawienie

oczywiście,że iść, to są bardzo złe warunki teraz mało który lekarz prywatnie nie daje L4 z powodu ciąży a jeśli by ci nie chcieli dać tego zwolnienia,to pracodawca ma obowiązek zmienić ci obowiązki na lżejsze

Gość minipizza
jeszcze się zastanawiasz? chemia budowlana to też ostra chemia. mojego męza znajoma pracuje w laboratorium badań materiałów bud. ciąza okazała się z problemami i niestety musiała w 4-5 mies. urodzić martwe dziecko. nie zastanawiaj się ani chwili. lekarz da Ci L4

Dzięki Dziewczyna za szybkie odpowiedzi. Trochę się naczytałam jak to ludzie wypowiadają się o kobietach ma L4 w ciąży, że lenie i pracować się nie chce. Byłam ciekawa co sądzicie o mojej sytuacji, jeszcze raz dzięki za dobre rady.

Gość katarinkamała
jakbym miała sie oglądac na innych to dopiero byłoby wesoło Twoje zdrowie i odczucia są najważniejsze i basta

Gość rozczarowana mama
kochana idz na L4 i to czym predzej tym bardziej przy takiej pracy. ja pracowalam do konca 6 mca okazalo mi sie ze skraca mi sie szyjka, obecnie siedze w domu i zaluje kazdego dnia spedzonego w pracy bo moj "szanowny"pracodawca i tak nie docenil mojego dotychczasowego zaangazowania i poswiecenia. pracuje tu 3 lata nie mialam ani 1 dnia L4, ani 1 dnia urlopu na żądanie, wsyztskie badania nawet w ciazy zalatwialam po pracy zeby mu problemu nie robic choc moglam to wykorzystac co mi sie nalezy i chodzic w ciagu dnia. przez cala ciaze wykorzystalam 4 zalegle dni urlopu i to w tym 2 z powodu badan prenatalnych. a on...szkoda gadac gdy wyladowlam w spzitalu to powiedzial mi ze nie zalezy mi na pracy i jeszcze probowal mnie oszukac na wyplacie.....brak slow, gdybym mogla cofnac czas od razu poszlabym na L4 tym bradziej ze wczensiej 2 ciaze stracilam....nie zastanawiaj sie...mysl o sobie i dziecku :)

Gość zonaKraka
A zgłaszałaś pracodawcy że jesteś w ciąży? Bo generalnie l4 masz ze wzgledu na stan zdrowia, a co do warunków pracy- to pracodawca powinien zapewnić Ci odpowiednie, na pewno dźwiganie takich ciężkich rzeczy, długie godziny pracy a nawet praca w delegacji nie wchodzą w grę.