Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teodorka Mama

Robić badania przed 1 wizytą u lekarza- alergologa?

Polecane posty

Gość Teodorka Mama

Idę z dzieckiem, wiem że teraz jest sezon " wiec pewnie wiele z Was jest obeznanych w temacie, czy powinnam zobić jakies wstepne badania żebi nie tracić" jednej wizyty, czy iść bez niczego, opowiedzieć co i jak i poczekać co zleci? doradźcie proszę

Gość Teodorka Mama
up up

Gość katarinkamała
no ale jakie badania sama chcesz robić?

Gość Teodorka Mama
doradźcie proszę

Gość zdradzona123
Zależy w jakim wieku dziecko. Jeżeli dziecko ma ponad 3 lata i lekarz może robić testy skorne,to warto zrobić morfologię pełną z rozmazem-lekarz spojrzy na poziom eozynofilii które informują o skłonności do alergii. Ale jeśli dziecko jest małe i lekarz zleci IGE z krwi to nie ma sensu bo wtedy zrobią za jednym razem.

Gość główna jaaaaauua
Trudno powiedzieć. Ja byłam tydzień temu u alergologa z córką 15mies. i w sumie przeprowadził wywiad i zlecił wykonać panel alergiczny. Także w sumie nic się nie dowiedziałam i nic konkretnego nie przepisał oprócz kropelek do nosa. Tak więc dałam za wizytę 80 plus za ten panel 158,00 i za dwa tygodnie już z wynikami znowu muszę iść i kolejna wizyta 80,00. Także ciężko cokolwiek doradzić możesz wykonać ten panel jednak jest on zalecany u dzieci powyżej 3 rż i dosyć kosztowny jest. Osobiście gdybym wiedziała jak to bedzie wyglądać to wcześnie sama zrobiłabym te badania i przynajmniej zaoszczędziłabym kasę na tą pierwszą wizytę.

Gość jakiś pastelowy
Lekarz ci zleci. jak masz poprzednie to weź

Gość agula8
mnie do alergologa wysłał laryngolog i od razu zlecił wymaz z gardła i z nosa