Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do mamusiek

pajacyki zapinane na plecach - czy sa ok?

Polecane posty

Gość do mamusiek

dostałam od kolezanki troszke ciuszków dla dziecka. Jest tam kilka pajacyków zapinanych z tyłu. Czy takie ubranka sa wygodne dla dziecka?

Gość jestem mała mi
Nie praktyczne . Przy przewiajniu za kazdym razem trzeba dziecko odwracac

Szczytem wygody to one nie są ale przy odrobinie wprawy da sie zmienic pieluche bez turlania dziecka po przewijaku ;)

Gość nogę w szprychę
no chyba żer masz już około roczniaka

Gość mamamama...
Też takie dostałam ale nigdy nie używałam. Dziecko ma delikatną skórę, odbiera nią więcej bodźców niż dorosły więc stwierdziłam, że nie będzie mu wygodnie leżeć na tych zatrzaskach itp

Gość jejku*
dla kogo nie sa szczytam wygody? dla matki? a pomyslalas o dziecku jedna z druga? same sobie kupcie pizame zapinana na plecach. powodzenia w nocy :-O

Gość do mamusiek
to ubranka dla noworodka bo będe rodziła za 3 miesiące. Właśnie zastanawiam się czy dla dziecka to będzie wygodne czy te zatrzaski z tyłu nie będa przeszkadzac dziecku?

Gość zonaKraka
Miałam 2-3 szt, nie widziałam żeby synkowi było w tym niewygodnie- tzn. nie miał żadnych śladów po napach, nie wiercił się, nie marudził itd., za to mi było niewygodnie przy przewijaniu, więc używałam w ostateczności. Awanturował się bardzo jak go na brzuszku kładłam żeby pozapinać.

Gość do kitu są pajacyki..
Ja mam zapinane z przodu i też się w ogóle ten rodzaj ubrania nie sprawdził.. najpierw pajace były zbyt wielkie.. maleństwo się w nich topiło.. a ja się wkurzałam walcząc z porozpinanymi nogawkami dyndającymi pomiędzy podkurczonymi nózkami... koszmar.. w noc, człowiek zaspany.... A teraz, gdy są dobre... to używałam ich może z miesiąc (mały ma 4 miesiące)... ponieważ moje dziecko w nocy śpi na brzuchu (tzn. do ok 23 na plecach lub boku, potem chce na brzuszek.. tylko tak przesypia noc -bo je nie).. i stwierdziłam, że nie będzie mu wygodnie na tych zapięciach.. a inaczej w nocy, jak na brzuszku spać nie chce.. W dzień nie zakładałam pajacyków, bo mi się to z piżamą kojarzy i już..

Gość takich powinno sie kastrować!
szczerze mowiac sama takich nie kupowałam,nie dosc ,ze trzeba dziecko turlac,to nie wiem czy spanie na tych guzikach jest szczytem wygody

Gość kaskada24
Ja nie polecam. Tym bardziej dla noworodka. Ciężko się je zakłada, dużo prościej można założyć pajacyki zapinane z przodu. Ale trochę wprawy i powinno być ok ;)

Gość Icy Moon
Moja ma 4 miesiace i dopiero teraz wkladam jej czasem ubranka zapinane z tylu, bo moze polezec na brzuchu bez protestow albo posadze ja na moment jak zapinam. Jesli chodzi o to zeby bylo jej niewygodnie to nie zauwazylam. Dla noworodka mi najbardziej pasowaly dresy (spodnie na gumke, bluza na napy z przodu)