Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mommyofababya

baby shower

Polecane posty

Gość mommyofababya

hej mieszkam w uk,ostatnio ludzie z pracy zorganizowali mi baby shower, bylo super i dostalam mnostwo ubranek kosmetykow pieluszki itd, bylam wrecz wzruszona tym jak mnie obdarowali,czy w polsce tez sie ten zwyczaj przyjmuje??

Gość martyna987
Na szczęście nie i oby się nigdy nie przyjął, bo Polacy robią sobie farsę z przyjęć. W UK kupuje się śpioszki lub smoczek, a u nas pewnie "nie będzie wypadało" przynieść mniej niż 200zł w kopercie (albo 500zł jeśli jest się rodziną)...:o

Gość mommyofababya
to prawda kazdy przyniosl drobny prezent jak pieluszki albo zestaw spioszkow ale bylo 17 osob i uzbieralo sie 5 toreb wyprawki, nawte nie musze kupowac ubranek dla bobaska na start:)uwazam ze to super pomysl i jak jakas kolezanka zajdzie to ja jej urzadze baby shower

Gość no i będę to robiła
A ja się nad tym baby shower zastanawiam tutaj w Polsce. Mieszkam w Irlandii, ale w Polsce mam tak dużo przyjaciół i znajomych, którzy sami się dopytują kiedy zrobię takie małe przyjątko.

Gość A ja w USA
mieszkam i szczerze powiem, ze nie cierpie tego typu imprez... Moze w UK, ze jest to lepiej organizowane, ale tutaj- porazka. Przyszle mamy rejestruja sie w sklepach wybierajac, co chca, a na zaproszeniach pozniej tylko widnieje, do ktorego sklepu trzeba sie udac po prezent. Jedna z dziewczyn ode mnie z pracy z pierwszym dzieckiem pojechala tak szeroko,ze zaprosila prawie wszystkich ludzi z firmy (nawet tych, z ktorymi w ogole nie gada i tych ktorzy jej nie lubia, a ona o tym doskonale wie). Wedlug mnie to przesada i generalnie w jakims sensie wyludzanie. Teraz znowu jest w ciazy i juz ma zaplanowany nastepny baby shower. Ja naprawde nie mam ochoty w tym uczestniczyc, a jest mi niezrecznie odmowic, bo to synowa mojego szefa.... Ja w pierszej ciazy baby shower nie robilam i teraz bedac w drugiej tez nie zamierzam.