Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 97

Pochowalibyście ukochaną osobę?

Polecane posty

Gość 97

Ostatnio myślałam o pogrzebach i doszłam do wniosku, że gdybym mogła zadecydować to nie pochowałabym ukochanej osoby, dziecka, partnera, etc. Zrobiłabym symboliczny pogrzeb i nagrobek, ale prochy trzymałabym w domu. Nie wyobrażam sobie jak można pochować kogoś między obcymi, W ZIEMI, na wieczność? Jest ktoś kto zrobiłby podobnie? Czy ja mam jakieś odchyły?

Gość nie bylo wyjscia, musialam
ale okropnie sie z tym czulam.

Gość dzielny pluszak
Głupio robisz. Ciało to tylko ciało. Po śmierci i tak ten ktoś kto Ci umarł opuszcza ciało i idzie.. gdzieś.. ale w ciele go niema. Ja dlatego niechodze na groby bliskich, niepale świeczek ani nic. Po co to robić skoro tam ich niema ??

Gość mama czterolatka
Z tego co wiem to w Polsce prawo zabrania trzymania prochów w domu i rozsypywania ich gdzieś po świecie. Ja pochowałam kochaną osobę i wyjścia nie miałam.

zabrania się dlatego, że pogrzeby to niezwykle dochodowy interes...szczególnie dla kościoła...

Gość mama czterolatka
A co do chodzenia na grób to jedyne co mogę jeszcze zrobić związanego z tą osobą to dbać właśnie o jej grób. To nic że duszy tam nie ma ale w tym miejscu leży ciało które się widziało i dotykało. Dla mnie to bardzo ważne. Czuję że dbanie o grób i dorobek tej osoby to jedyna rzecz jaką jeszcze moge dla niej zrobić.