Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina mama Tomka

Pieluszkowe zapalenie skóry.

Polecane posty

Gość Karolina mama Tomka

Co polecacie na pieluszkowe zapalenie skóry? Od kilku dni skóra mojej córeczki jest bardzo zaczerwieniona i piecze. Proszę o rady.

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa
a jakich używasz pieluszek?

Gość pamm
przechodzilam do trzy dni temu. masc tormentiol przy kazdej zmianie pieluszki. nie uzywaj chusteczek, plynow do kapielui i tp. i kap dziecko w nadmangianie potasu. u mnie pieknie przeszlo a malka az krostki miala ...

Gość Alicja dalej czeka na rade
Używam pieluszek Dada Premuim. Znacie jakieś inne sprawdzone? W internecie przeczytałam o Sudocremie, czy ktoś z Was go stosował przy pieluszkowym zapaleniu skóry?

Gość Karolina mama Tomka
Ja używam Pampers Active. O Sudocremie też czytałam, ale czekam na Wasze opinie i rady. Może coś innego?

Gość kicikiciiii
niech dziecko polezy kilkanascie min bez pieluchy jak masz sporo pieluch tetrowych to wypierz je w szarym mydle dobrze wyplucz i jak jest w domu to zakladaj tetrowe ale je trzeba bardzo czesto zmieniac nie uzywaj pudrow ani kremow z perfumami ale zazwyczaj tylko takie sa do pupki uzywaj maki ziemniaczanej jak zmieniasz pieluche to umyj pupke w zlewie szarym mydrlkiem po 2-3 dniach powinna byc poprawa ja mialam to samo z moja nie uzywalam chusteczek nawilzanych bo one czesto maja perfumy i alkohol i podrazniaja mulam pupke w zlewie szarym mydlem i osuszalam recznikiem potem maka zirmniaczana i tetrowka tak robie fo tej pory a msla ms 7 miesiecy

Gość KaśkaKatarzyna
Przede wszytskim musisz częściej wietrzyć pupę malucha - tzn kładź bez pampersa na kocyku. Polecam również kąpiel w rumianku, powinno pomóc.

Kup maść clotrimazol i smaruj.Niech dziecko leży często z gołą pupą:)

Gość Karolina mama Tomka
A może zasypka z pudru? Co myślicie?

Gość pamm
mi sudocrem nie pomogl zadzwonilam do znajomej poloznej i polecila tormentiol i pomogl. nie jest drogi..

Ja sudocremu używam od urodzenia córki i nic nigdy nie miała:)Bardzo polecam.A o tej maści mówiła mi koleżanka-ponoć bardzo pomaga.

Gość Karolina mama Tomka
Clotrimazol to maść na grzybicę, czy u małego dziecka w tym przypadku by czasem za bardzo nie podrażnił?

Gość kicikiciiii
albo waptece kup puder ziolowy bez perfum i szystkiego tego badziewia.... wiadomo ze skora dziecka jest delikatna to kombinuja z tymi pudrami jakies perfumy i wgl.. a sudokrem jest ok

Gość Mów mi Maria
Nie polecam zasypek ani żadnych pudrów. Tak jak mówiła poprzedniczka dodaję teraz bardzo dużo perfum, które niepotrzebnie wysuszają delikatną skórę dziecka. Sudocrem będzie zdecydowanie lepszy. Z pewnością aż tak nie wysuszy jak zasypki.

Gość Karolina mama Tomka
A jeżeli pojawiły się 2 ranki to czy także mogę stosować Sudocrem?

Gość Kajetana Kaja
A może dziecko jest uczulone na Pampersy? Sudocrem z pewnością pomoże, ale poszukaj przyczyn tego zapalenia.

Gość kasu========sssssssss
clotrimazol pomaga

Gość Karolina mama Tomka
Zmienię pampersy i sprawdzę czy jest jakaś poprawa. Czy macie jeszcze jakieś rady dla mnie?

clotrimazol pomaga

Ale zapalenie skóry na pupci niemowlaka to jest właśnie grzyb...:/ I clotrimazol bardzo pomaga.

Gość Sudocrem- profilaktycznie NIE!
Ile dziecko ma miesięcy? Zawsze miało problem ze skórą? Ma od niedawna? Może pieluszki są zbyt małe?? Gdzie dziecko ma te odparzenia? Pachwiny, fałdki, pupa? a może za długo leży w mokrej pieluszce? Spróbuj Bepentanol.. Jest dobry (poczytaj opinie) Ja bardzo często nic nie stosuję, a jak już to czasem na noc, bo wtedy nie zmieniam pieluszki (bo moje dziecko nie je w nocy, ma 4m).. i to co mam pod ręką... Bepentano, krem z Ziajki, puder z Nivea... ale często nic.. i dziecku nic nie jest.. używam Pampersów lub Dada .. (te drugie są lepsze). Co do Sudocremu.. owszem, można użyć, jak już duże problemy ze skórą są.. ale NIGDY profilaktycznie, jak ktoraś się chwaliła, że to stosuje i dziecko nic nie ma.. To jest maść lecznicza! Ją się podaje, jak coś wystąpi, a nie po to, żeby nie wystąpiło!! Taka "mądra" mama posmarowała całe krocze noworodkowi w szpitalu (bo taka chciała być zapobiegliwa) to taką zje.. dostała w szpitalu.. ze absolutnie, że to wysusza okropne skórę, że to jest lek itp.. cóż.. widocznie niezłą reklamę mamuśki zrobiły temu preparatowi.. używają, kupują (a tani nie jest), a pewnie w większości przypadków nie jest to konieczne..

Gość u nas
też pomógł clotrimazol

Gość gggggggggaasqa
najlepszy dla nas był alantan plus, maść cynkowa z clotrimazolem i mąka ziemniaczana. takie odparzenia mogą być także od ząbkowania