Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

Jak oduczyć sikania w pampersa w nocy?? - pomóżcie

Polecane posty

Gość Ola _b

Witam! Doradźcie jak oduczyć synka od sikania w nocy w pampersa. Problem jest w tym, że rano pampers jest cały mokry. pomóżcie!!!

Ja właśnie oduczam swoją córkę - 3 noc majteczki były suche. Na wieczór siku do nocnika, i w nocy wybudzam, zrobi siku na nocnik i z samego rana przypilnuję żeby wysikała się po przebudzeniu. a mam jeszcze 2brzdąca do którego też wstaję w nocy na karmienie

Gość Ola _b
a w nocy tylko 1 raz wybudzasz czy więcej??

Gość za dużo pije?
Może za dużo pije przed snem??? Ogranicz wieczorne picie.. niech kila razy przez snem się załatwi (przed kolacją, po, przed kąpielą, po, przed wejściem do łózka..itp.)

wybudzam ja raz. a na wieczór staram sie ograniczać picie. córka ma niecałe 3 latka

Gość a mój 2,5latek
w nocy ma jeszcze pampersa ale juz od dawna jest on suchy po nocy.sika przed snem,potem rano.cala noc wytrzymuje.w dzien nosi juz majteczki

Gość a ja natomiast....
Moja córka nie pije wieczorem, siusia przed snem, w nocy ja sadzam.na nocnik i rano mimo wszystko jest mokra. Jak spi w pieluszce to jest zupełnie sucha a jak tylko spi bez to wiecznie sie posiusia i nic nie działa.

Mój synek jak zabraliśmy mu pampersa w ciągu dnia to automatycznie budził się z nocy z suchym pampersem. Sam przestał sikać w nocy. Przez pierwsze noce budził się żeby Go wysadzać a teraz już przesypia całą noc i dopiero rano robi siusiu. Nie ma chyba jakiegoś sprawdzonego i pewnego sposobu. Najlepiej nie ubierać pampersa na noc a pod prześcieradło podłożyć coś.

Gość :):)mama
tez jestem na etapie oduczania sikania/Przede wszystkim kupiłam małemu podkłady pod pupe ,ale chyba był nam zupełnie nie potrzebne bo syn w 1 noc wstał sam w nocy i sam mnie zawołał ze chce siku a teraz 3 noc z rzedu w ogóle juz nie wstaje w nocy.Zanim go oduczałam to tez budził sie z posikanym pampersem

Gość oj tammmm
Niektóre dzieci długo sikają w nocy . To jest związane z gospodarka hormonalna .Ja bym dala spokój dziecku i niech śpi w pampku .

Gość mój tak robi jak ma za dużo
a po co chcesz na silę oduczać sikania?? mój miał taki etap w styczniu ze nawet 2 razy w nocy wstawał na sikanie, ale mu przeszło. czasami nawet i przesika pampersa w nocy, ale nie mam zamiaru katować dziecko w nocy, sciągać je z łóżka, tym bardziej ze młody chodzi do żłoba i wcześnie wstaje:o

Ja zaczęłam oduczać w ten sposób: przed snem kazałam się wysikać, a dodam że wypijał przed snem całą butelkę kakałka, potem wysadzałam go zanim ja kładłam się do łóżka (bo syn wcześnie chodzi spać), później wstawałam po ok 4 godzinach znów go wysadzałam i nad ranem jeszcze raz. Kilka razy zdarzyło mi się zaspać, bo przyznam szczerze że ciężko mi było spać i pomimo tego że pominęłam nieraz kilka godzin to syn się nie posikał, wtedy uznałam że nie muszę go już tak często wysadzać. Wystarczyło przed snem i ok. 4-5 nad ranem. Trwało to zaledwie jakoś do 2 tygodni więc można się poświęcić, ja też wstawałam na rano do pracy ale przeżyłam. A dziecka nie budziłam tylko brałam go na rączki jak spał, posadziłam na nocniczek i cichutko do uszka mówiłam żeby zrobił siku. Nawet nie sądziłam że tak szybko nam to pójdzie. Synek miał 3 latka i 4 miesiące jak przestał sikać w nocy, do dzisiaj pije przed snem kakało i wstaje dopiero rano by się wysikać.

Gość yyuhjkhjkhjklj
Moja w wieku 22 miesiecy przestała używać pampersa w dzień ale za to w nocy używała go do ponad 3 lat. I jakoś nie miałam sumienia budzić dziecka w nocy i wysadzać na nocnik tym bardziej,że musiała wstawać wcześnie do przedszkola, przyszedł na to czas i sama stwierdziła że nie potrzebuje pampersa.

Gość gość
Jaka jest wasza rada kobitki gdy moja mała 2,5 nie sika już od długiego czasu w pampersa w dzień ale w nocy dalej ma pampersa oduczyć czy nie . Padło zeby nie oduczyć na sile z tym ze u mnie Polunia tyle siusia w nocy ze potrafię jej trzy razy w ciągu jednej nocy zmienić pampersa czasem sie zdążą ze jej zmienię zanim pójdę spać a rano jest cała mokra łóżko mokre wszystko do prania co poradzicie nie chce tez jej katować w stylu godzinie przed pójściem spać nie ma picia bo wiem jak sama dużo pije i w nocy mała tez potrafi sie obudzić zeby sie napić jakieś rady bo nie wiem co robić z jednej strony siusia bo dużo pije a tego nie chce jej zabierać tylko nie wiem czy próbować już zeby sie budziła w nocy na ewentualne siusiu czy jeszcze poczekać dodam ze miała już tak ze sie budziła bo chciała i faktycznie zdejmowałem jej pamperch ale gdzieś to sie zatrzymało poradzcie coś

Gość suchyporanek
Dzień Dobry, moczenie nocne powodują różne czynniki, np. niewielka pojemność pęcherza, stres, czynniki genetyczne czy niski poziom hormonu antydiuretycznego. Różne przyczyny mogą występować jednocześnie. Jest to dolegliwość, z którą warto wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu, który powinien zlecić skierowanie do specjalisty nefrologii lub urologii dziecięcej. Na stronie www.suchyporanek.pl znajdziesz więcej informacji na temat nocnego moczenia oraz dzienniczek mikcji, dzięki któremu lekarz łatwiej określi przyczynę dolegliwości i będzie w stanie wyleczyć chorobę. Zachęcam również do zadawania pytań Expertowi, który z okazji Światowego Dnia Moczenia Nocnego w dniach 22.05, 23.05, 24.05, 28.05, 29.05, 31.05, 4.06. oraz 5.06 będzie odpowiadał na pytania na naszym serwisie. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl