Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia$

Rodzeństwo

Polecane posty

Gość Monia$

Mam córkę siedem lat i syna cztery lata. Do tej pory dzieci widują się na nago. nie wstydzą się siebie. Są do tego przyzwyczajone. W zeszłym roku nawet tak biegały na działce. Dodam że tam nikt z zewnątrz nie ma możliwości zobaczyć co się dzieje na terenie. Zastanawiam się czy już nie pora tego przerwać. Czy zostawić sprawy własnemu biegowi.

Gość też mam córkę 6 lat
i syna 4 lata i też nie mają problemu z nagością, kąpią się razem w wannie (przy okazji wylewają wszystkie plyny i szampony do srodka). Jak na razie nie widze powodów dla których mialoby być to niestosowne. To jeszcze malutkie dzieci. Ale po podwórku zawsze chodzą ubrani. Nawet w lecie jakieś opalacze czy spodenki i koszulka.

Gość takasamamama
Ja myśle że albo przerwać to teraz, albo dać sobie spokój. Ja tego nie przerwałam. Mam obecnie piętnastoletniego syna i córkę trzynaście lat. Do tej pory się siebie nie wstydzą. Kilkakrotnie zwracałam im uwagę że to już nie wypada pokazywać się sobie nago. Usłyszałam że skoro wczoraj brat wszedł mi do łazienki to dlaczego dzisiaj mam się go wstydzić. Dałam w końcu temu spokój. Nie jest tak że specjalnie się rozbierają przy sobie, Ale czasem wpadają na siebie w różnych sytuacjach. Nie dawno trochę najadłam się przez to trochę wstydu. Była u mnie koleżanka z pracy. Syn w tym czasie się kąpał. A córka weszła mu do łazienki coś sięgnąć. Widać było po tej koleżance że jest troche z szokowana.

Gość M.G.123
Ja mam dwie córki 8 i12 lat. Siebie nawzajem, ani mnie ani swojego ojca się nie wstydzą. Chociaż jak ja byłam w wieku tej starszej to ojcu już na nago się nie pokazywałam. Myślę że niedługo zacznie się przed nim zamykać w łazience.