Gość madlen Napisano Maj 15, 2013 Chciałabym prosić o poradę odnośnie urządzenia pokoiku dziecięcego. Mamy z mężem 2-poziomowe mieszkanie, (1 pokój na dole i 2 na górze) spodziewamy się dziecka. Zastanawiam się gdzie zrobić pokój dla dziecka, mam dużo wątpliwości. Jeżeli zrobię pokój dziecięcy na dole to dziecko będzie tam samotne a my w sypialni na górze, za dużo biegania po dosyć stromych schodach. Jeżeli zrobię pokój na górze to obawiam się czy dziecko nie spadnie ze schodów, oczywiście zamontujemy bramki ale z dzieckiem to i tak duża obawa że zapomni się zamknąć itp. poza tym kiedy będę cokolwiek robić na dole w kuchni nie będę widziała co dziecko robi w pokoju i boję się noszenia dziecka z góry na dół. Oczywiście na początku dziecko będzie spało w naszym pokoju ale chcemy żeby miało też swój kącik. Niektórzy mi radzą żebym ja z dzieckiem przeniosła się do pokoju na dole a mąż na górę żebyśmy oboje nie zarywali nocy ale mi ten pomysł niezbyt się podoba. Może śmieszny problem ale jednak:)) proszę o rady bardziej doświadczonych, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach