Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniecha:D:D

Studia zaoczne i praca.

Polecane posty

Cześć, ja i moja przyjaciółka skończylismy w tym roku liceum i mam taki pomysł zeby sie wyprowadzic na stancje do Poznania i zacząc pracowac, a od września pójść na studia, nie stac nas na dzienne, ogólnie nie mamy za duzo kasy, przyjaciółka mówi ze najpierw musimy sie wynająć pokój a dopiero szukac pracy, mamy kase na 1 miesiąc myślicie ze przez taki okres znajdziemy prace ? Niech ktoś ze studentów sie wypowie, i Czy to ogólnie dobry pomysł czy raczej nie ?

Gość studentka aaa a
na 1 miesiąc macie a co jak nie znajdziecie? najpierw znajdźcie (możecie dojechać na rozmowę przecież) a potem wynajmujcie bo rachunki z góry plus kaucja, zawsze coś dokupić trzeba i kasa się rozpływa

Gość lolakola
Najpierw pytanie - zajęcia na tym kierunku są od piątku czy od soboty? Jeśli będą od piątku, to myślisz, że ktoś przyjmie Cię na 4 dni w tygodniu? (zjazdy czasami są 2 razy w miesiącu, czasami 3 lub 4)

Gość yuyuy
a jaki kierunek studiow?

My mieszkamy 250km od Poznania a z rozmowy nic nie wynika. My mamy nadzieje ze w miesiąć ogarniemy jakąś prace, patrzyłam zjazdy w sobote i niedziele. Jesteście tak samo sceptyczni jak moi rodzice, chyba do końca zycia nie wyrwe sie z tej wiochy :/

Gość szukam pracy ale czy warto
Idzcie do poznania, zatrudnijcie sie normalnie a na studia za rok. Jak poczujecie rynek pracy to przynajmniej odechce wam sie kierunków typu europeistyka i podobne ;)

Gość lolakola
Jak z rozmowy nic nie wynika? Już teraz wysyłajcie CV, może ktoś zaprosi Was na rozmowę kwalifikacyjną. Szukanie pracy trochę potrwa, miesiąc to może być za mało. A co jeśli po miesiącu nic nie znajdziecie? Przyjedziecie spłukane do domu? Chyba łatwiej szukać pracy online

Gość gdjhzftg
mysle ze cos ogarniecie w miesiac, chocby jakas inwentaryzacje czy prace na kasie przez agencje pracy tymczasowej, ulotki, macdonald, kfc itd. wyrwywajcie sie z wiochy poki macie zapal, sily i checi.

A może jest ktoś z Poznania i mogłby mi polecić jakieś duże firmy do których złożyc CV :D