Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fretka11

Mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość fretka11

Cześć wszystkim. Mam duży problem. 6 kwietnia kochałam się z chłopakiem. Pękła prezerwatywa, jednak on nie doszedł.. 10 kwietnia dostałam okres, trwał 5 dni czyli mniej więcej jak zawsze. Mam nieregularny okres. Cykle mam 31, 34, 36 dniowe. Problem jest taki, że do tej pory nie dostałam okresu. Pobolewa mnie brzuch. Nie wiem co się dzieje.. Zaczynam świrować bo nie mogę być w ciąży.. Teraz stwierdziłam, że może zmierzę temp. w pochwie i to mnie uspokoi. Jednak temp wynosi 37,5. Mam się bać? POMOCY!

Gość aalika 2
Teoretycznie wszystko jest mozliwe, ale stres, ciagle myslenie o tym moze spowodowac spoznianie sie okresu. Po 10 dniach od stosunku mozna sprawdzic za pomoca testu ciazowego, a jesli chcesz miec 100% pewnosci (bo jedbak testy moga sie mylic), zrob rest krwi - beta HCG. Jesli sperma nie przedostala szanse sa niewielkie (zawsze jednak w preejakulacie tez sa plemniki) , a poza tym bylas po owulacji i mialas nieplodne (teoretycznie, wg "kalendarzyka") dni. Po owulacji, bo kilka dni potem dostalas okres. Gorzej byloby, gdybys odbyla ten stosunek kilka dni przed owulacja - pkemniki moga przezyc nawet 7 dni w dogodnych warunkach. A temperatura moze byc wysoka, bo zbliza sie okres. Dla pewnosci zrob test. Po 3 tygodniach od stosunku powinien juz na pewno wyjsc rzeczywisty wynik.

fretka11 kup sobie test i będziesz wiedzieć :) Zrobienie go zajmie Ci minutke,po co sie stresować ? :classic_cool:

Gość i love dojrzale
kup test a w razie pozytywnego wyniku GRATULACJE!!!!!:)

Gość nostrzał
j.w zrób test.

Gość fretka11
Dodam jeszcze, że jak tylko prezerwatywa pękła to on ze mnie wyszedł i od razu poszłam się umyć. Jakie może być prawdopodobieństwo ciąży?

Gość Edek...
99%

Gość i love dojrzale
i 9 setnych procenta