Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo mam chrzciny

Mamy pomóżcie dobrać Menu na chrzciny!

Polecane posty

Za miesiąc organizujemy w domu weselnym chrzciny naszej córki. Kucharkę już wynajęliśmy, ale musimy sami opracować menu, ona ugotuje wszystko, co chcemy.. I tu brak pomysłów, nie chcę tradycyjnie rosołu i schaboszczaka jak każdy... Macie jakieś propozycje? Dodam, że będzie 47 osób wraz z dziećmi.

Gość dwapodwa
misy pierogow ruskich, kurczak nadziewny serem szynka i pieczarkami z ziemniakami i surowka?

a jakaś zupa na początek? znacie jakieś smaczne zupy np typu krem?

Gość boze co za parodia
47 osob?????????????????? na komunie zaprosisz 80?

Gość dddds
jajka

wyobraź sobie że to moja najbliższa rodzina bo ja mam 4 rodzeństwa, a mąż 5 - tyle w temacie osób .

Gość samawartatrons
Zupa ogorkowa.

Gość onabezogona29
zupa? kurczę nie za ciepło? Ja miałam sałatkę grecką, 2 rodzaje surówek, de volaile, kurczaka w kilku wersjach , zrazy i młode ziemniaczki z koperkiem. Dla gości którzy chcieli dłużej posiedzieć miałam sałatkę jarzynową zawijaną w szynke w galarecie i łososia z piekarnika.

Gość polecam zupę
kurkową

Gość krem z pieczarek albo barsz z
Uszkami.krokiety do tego

Może faktycznie nie podawać zupy... Moja teściowa chyba się zapłacze hahaha:). A co myślicie o jakimś gulaszu pod wieczór ?

krem z pieczarek... hm ciekawa propozycja :)

Gość szatyyyyyyynka27
polecam cos co u mnie zrobilo furore.salatkajarzynowa(moze byc inna) w paprykach ale nie calych tylko krazkach na platerze i żeby latwo bylo nakladac na lisciu salaty.i ananas nadziany koreczkami widok nieziemski

Gość sdsdssd
sdsds

Gość erethytgrfed
kurczak nadziewany serem pychaaaa

Gość a może chłodnik??
Chłodnik to super opcja-na zimno ja jadłam taki chyba botwinkowy lub taki z barszczem czerwonym? Nie pamiętam, taki różowo czerwony mial ogórka rzodkiewke koprek i szczypiorek, i chyba kefir lub na śmietanie chudej. Był pyszny i jadłam go w czerwcu właśnie jak był upał. Na drugie danie były zrazy takie na wykałaczkach, z ogorkiem papryką w środku itp. Do tego dwie sałatki do wyboru-grecka i cezar. Na zimno były nuggetsy z sosikami w takich małych salaterkach, ciasta, koreczki owocowe i kanapkowe i cukierki w miskach ozdobnych.

ja miałam chrzciny tydzień temu, co prawda gości przyjmowałam w domu, ale napiszę jakie było menu, może się czymś zainspirujesz. ;) - zupa krem z zielonego groszku z grzankami - kluski śląskie/ziemniaki, roladki wieprzowe, piersi z kurczaka nadziewane fetą i szpinakiem, pieczone żeberka, filety z ananasem i serem żółtym i surówki do wyboru 3 rodzaje - kawa, herbata i ciasta - makowiec, kruche z owocami i rolada z bitą śmietaną - zimne przystawki: patera różnych wędlin i pieczonych mięs, sałatka grecka i z tuńczyka, deska serów i ryba w galarecie

Gość a może chłodnik??
Były jeszcze młode ziemniaczki w koperku i ryż na półmiskach. Każdy ile chciał sobie nakładał. Na deser lody z bitą smietana i owocami. Napoje i kawa/herbata do wyboru na stoliku obok

Gość danuśka86
Z sałatek polecam z zupek chińskich

Gość kajdyyy
a wiesz ja ostatnio jadlam taka gesta zupe pomidorowa z ziolami i marokanskie buleczki czy cos do tego, po prostu swietna byla u kolezanki na urodzinach. Nienawidze rosolu. Moze rybe tez podaj z jakims fajnym sosem, kulki z ryzu itd itp. Szczerze to polskie menu weselne mi sie strasznie znudzilo, ciagle ziemniaki, slaskie i schabowe blablabla, no i rzecz jasna rosol. Ile mozna tego jesc?

myślę o młodych ziemniaczkach z koperkiem i jakaś taca z mięsami do wyboru de volai'e, rolada z serem i pieczarkami, pieczeń... a co do surówek może mizeria i jakaś jeszcze do wyboru?

Skoro masz kucharkę z prawdziwego zdarzenia oraz gotuje na imprezach to również ona powinna chodź trochę rzucić Tobie pomysłów ;) Ja uważam że zupa powinna być ;) Można zrobić dwa warianty np. zupa krem - zielonego groszku,brokułowa, marchwiowo - imbirowa ,pieczarkowa/borowikowa .... jestem wiele takich zup :D lub dla tych co obawiają się upałów ...chłodnik ? - wspaniały jest selerowy z gruszką i serem gorgonzola czy też ogórkowy z orzechami włoskimi lub botwinka ;) Jakie danie drugie można podać roladki ,łososia na ciekawy sposób, kaczkę

Gość marlena.tut,aka
kurczak po hawajsku

Gość kajtyyy
nie rob duzo dan z pieczarek ani z ananasem, jak zaobserwowalam to wielu ludziom to nie smakuje, tzn sa tacy co jedza ale preferuja cos innego ;p Jak masz kase to moze zrob jakas kuchnie tematyczna np wlochy czy cos. Pomysl o tych co miesa nie jedza, moze sa tacy ;p a de volaie to sprawdzony pomysl tyle Tobie powiem ;)

Gość hjbhhb
hh

Gość hgjyjjythjytjhyt
vfdgfd

Gość jhbj
popieram osobe ktora odradza ananasa nie kazdy lubi

Gość taka jedna 878373
ja tam np rosołu nie lubię ale uważam ze na wszelkich tego typu uroczystościach powinien być rosół albo żurek. Krem??? dla mnie jakaś bzdura, bo nie każdy lubi kremy a poza tym to nie zupa tylko przystawka.

Gość słoneczkooooooo!
ja też uwazam że rosól być powinien, jak my planowalismy wesele to tesciowa zaczęła wymyslac: nie rosol, tylko jakiś krem z groszku, i tego typu rzeczy. babka w restauracji to ją prawie wyśmiała. takie cudowanie

Gość mmmmmmyy
jj