Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roksana96

Jak zmienić tabletki anty?

Polecane posty

Bylam dziś u ginekologa i postanowiliśmy że zmienimy tabletki z Vibin mini na Daylette. Pierwszy raz byłam bez mamy tam więc troche zestresowana ( w sumie niewiem dlaczego) niezapytałam sie jak zmienić je. Od razu jak skończę brać te 7 białych tabletek czy odczekać jeszcze jakiś czas? Jak wyglądała u was zmiana tabletek?

Gość yyyKafeKrytykant
z mama do ginekologa?

Gość mjik
normalnie,kończysz stare opakowanie,robisz 7 dniową przerwe i zaczynasz nowe tabletki

Gość yyyKafeKrytykant
chyba, ze bralas tabletki, ktore bierze sie przez 28 dni, bez 7 dniowej przerwy wtedy nie rob przerwy

hmm mam niecale 17 lat to wstyd z mamą jak chodziłam z nią do ginekologa ze względu na to że wysyłał on mnie do szpitala np?

Tabletki które brałam miały 21 tabletek różowych czynnych i te 7 białych i miałam je brać tak że opakowanie po opakowaniu, bez żadnych przerw

Gość yyyKafeKrytykant
jezeli bralas tabletki, ktore bierze sie przez 28 dni, bez robienia 7 dniowej przerwy to wez od razu nowe opakowanie po skonczeniu starego

Brałam takie tabletki co miały 21 tabletek czynnych i 7 takich białych które miały zastąpić przerwe. To jak :) po skończonym opakowaniu moge zacząć brać nowe :)?

Gość yyyKafeKrytykant
tak, nie ma potrzeby robic przerwy, bo zachwiejesz cykl te 7 to placebo, po to by nie robic sobie klopotu z przerwa i pamietaniem, kiedy zaczac nowe opakowanie