Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamaciatka_1

ciąża , duży wzrost wagi na samym początku.

Polecane posty

Gość Kamaciatka_1

Witam, jestem w drugim mięsiącu ciąży i przytyłąm już ok. 8 kg. Ostatnio miałam lepszy apetyt, ale nie jadłam aż tak dużo. Nie chcę przejść na dietę, bo boje się że zaszkodzę dziecku. Przed ciąża sporo ćwiczyłam , ale przestałam bo ostre treningi w ciąży są zabrione. Może to normalne, że tyle przytyłam , każdy ma inny organizm, a może po prostu coś jest nie tak. Czy któraś z Was miała tak samo jak ja ?

Gość mammitta1
8 kg ??? Strasznie dużo... Moim zdaniem powinnaś powiedzieć o tym ginekologowi. Niektóre kobiety tyją tyle przez całą ciążę. Ja jestem w 8 miesiącu i przytyłam 12...

Gość ttttaaaaaaaaaa
to mi się wydawało,że przytyłam dużo na początku.W I trymestrze 5 kg,ale bardzo dużo jadłam.Na szczęście skończyło się na 15 kg. Co na to lekarz?

Gość mamciaf
Wiesz co to faktycznie sporo ale skoro nie jesz duzo to moze trzeba poszukać przyczyny skad taka nadyzka wagi.ja takl tyłam okropnie mimo tego ze nie jadłam duzo,za kazdym razem na wadze u lekarza szok,on sie juz smial jak mowilam ze nie jem duzo,w sumie nazbierało mi sie 25kg na plusie i po porodzie zeszło 6 (synek był duzy) a pozniej w ciagu tygodnia 15kg.zeszło zatrzymanej wody byłam tak opuchnieta.W ciazy puchlam wieczorami wiec u lekarza na wizycie nigdy nie bylo co pokazac a pozniej wyszlo co powodowało ta ciagla wzwyzke wagi.

Gość marlena.tut,aka
kurcze dużo w drugiem miesiącu8 kg... co lekarz?

No to faktycznie dużo. Ja uważam że dużo przytyłam, bo podobnie jak ktoś wyżej ok. 4kg przez I trym., ale 8kg to coś nie tak jest. Może woda ci się zbiera w organizmie albo dotąd skoro ostro ćwiczyłaś to i dużo spalałaś a teraz przy tej samej diecie nie ćwiczysz więc nie spalasz tyle... sama nie wiem...

Gość Kamaciatka_1
Dopiero w środe mam umówioną wizyte wtedy zapytam czy to jest normalne czy może coś jest nie tak. Zapytałam na forum, bo jestem strasznie ciekawa czy ktoś tak miał. Oprócz tego mam strasznie nadęty brzuch. Martwię się, nie chce po ciąży wyglądać jak beczka. Niektóre kobiety nigdy nie dochodzą do wcześniejszej wagi.

Gość a może chłodnik??
Moze woda ci sie zatrzymała? Ja do 2 msc przybrałam 2 i pół kg a jadłam tyle co wróbelek! I to była zatrzymana woda- z tym ze do konca ciazy miałam 13 na plusie czyki norma....ale u ciebie az 8 w drugim msc? To niebezpieczne.

Gość jnbjn m
jhuhjk

Gość Kamaciatka_1
Pocieszyła mnie myśl o zatrzymaniu się wody, trochę mnie to uspokoiło :) A czy któraś z Was miała wzdęcia ?

Gość w którym jesteś tygodniu?
nie ma szans by woda zatrzymywała się na tym etapie ciąży

Gość Na ile starczą pieluchy
sorry ale jak dziwczyna mówi ze jadła normalnie to jakim cudem aż 8kg? Nie wierze ze to sam tłuszcz. I to jest mozliwe lekarzu od 7 boleści ze sie woda zatrzyma na tym etapie ciąży!Od samego zapłodnienia moze sie tak dziac bo juz od tego momentu zmiany w ciele zachodzą-wiec wody nie wykluczajcie.