Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdhjkfd

Czymoje dziecko je za duzo?

Polecane posty

Gość tyle to w życiu!
za dużo owoców na raz i wywal tego sinlaka!

Gość no niestety, ale przy mm i
piersi dziecko w wieku 8 miesiecy ma takie samo menu, jedyna roznica to ilosc samego mleka. Na piersi takie dziecko dostaje czesciej mleko, a na mm rzadziej, wiec ilosc NIE jakosc jest inna (nie wnikajac w samo mleko). Poza tym reszta Tak Samo!

Gość tez tak amammama
Ja mam córeczkę 11 miesięcy wazy 8 kg a je podobnie jak Twoje

Gość dziecko nadrabia w 2
miesiące rozszerzenie diety w stosunku do dziecka mm ? Oczywiście, że dieta dziecka karmionego sztucznie jest inna niż karmionego naturalnie :D

Gość tyle to w życiu!
Ilość i jakość jest inna. mm daje się mniej bo jest bardziej kaloryczne.

Gość czy dziecko na mm czy na piers
w wieku 8 miesiecy powinno jesc obiadek (taki sam dla mm i piersi), owoce (takie same dla mm i piersi), mozna wprowadzic jogurt naturalny mieszajac np. ze zmiksowanymi owocami, mozna dawac juz chlebek (gluten mozna wprawdzac od skonczenia przez dziecko 6 miesiecy), wiec gdzie wy widziecie te roznice oprocz faktu, ze dziecko dostaje piers czesciej niz mm? To, ze wy nie robicie pewnych rzeczy, nie znaczy to wcale, ze nikt ich nie robi i wytyczne sa inne. Poczytajcie sobie troche schematy zywieniowe, te nowe, nie te sprzed dekady...to sie dowiecie :)

Gość jdhjkfd
Dziekuje za rady, sinlac wywale, ale sadzilam, ze jest lepszy niz inne kaszki, kleiku lub zwyklej kaszy nie chce tknac a te nestle itp maja jeszcze wiecej cukru... W pokoju mam 21 stopni, okno rozszczelnione. Do picia daje wode, ale noca nie daje sie oszukac... Pije tylko w dzien.

Gość podawaj mu normalne jedzenie
a nie samo melko i kaszki. z tego, co piszesz to on tylko jende normlany posilke dizennie!! moze na sniadanie zjesc kromke chcleba z maslem, obiad; warzywa z miesem. podwieczorek: jougurt i owoc kolacja : moze byc ta kasza albo np zup warzywana, przed spaniem piers dlaczego go karmisz ciagle jakby mial 6 miesiecy?

Gość df.
ależ macie problem , mm czy pierś , to już mniej ważne , ważne jest ile kalorii poza tym przyjmuje, u mnie obie córki na cycu jedna do 3 lat , druga ma na razie 14 mies, obie karmię podobnie , dostawały takie same przekąski, jedna ważyła w wieku 14 miesięcy 16 kg przy wzroście 92cm druga waży 12 przy 84cm , starsza była pulpetem a ta jest chuda , wszystko i tak się zmieni jak dziecko zacznie biegać, i będzie bardziej mobilne w ogóle , współczuję tylko bólu pleców autorce :)

Gość df.
aaa i w nocy cyc był i jest podstawą u mnie , mnie to absolutnie nie przeszkadza bo śpię z dzieckiem, a dla tych które zaraz napiszą że z dzieckiem się nie śpi , że nie pozbędę się dziecka z łóżka , i bla bla bla jak to na kafe , zaznaczam mam to w dupie , moje życie i komplikuje sobie je sama dla mojej wygody :P

Gość boze masakra i tak to
napisze...Spanie z dzieckiem...masakra, a potem placz, ze maz je zdradza, ze zero intymnosci, ze dzieciak spi z nimi w lozku do 12 roku zycia ( to nie wymysl, znam takie przypadki)...zal mi kobiet, ktore po zostaniu matkami sa TYLKO matkami...ale to ich wybor. idiotyczny i bez przyszlosci, ale ich.

Gość niedlapsakielbasa
nie wszystkie dzieci przesypiaja noc majac 8mcy,niektore nawet maja rok i sie budza na jedzenie,kazde dziecko jest inne,jakos nie chce mi sie wierzyc ,ze wam wszystkim dzieci sie nie budza w nocy,czepiacie sie autorki jak nie powiem co... Co do jedzenia to dobrze ktos tu napisal owocow troche za duzo ale mysle ,ze karmisz ok dziecko,zapytaj jeszcze pediatre ,pozdrawiam

Gość jhfdd
Wy naprawde dajecie tak malkym dzieciom normalne jedzenie??? np chleb z maslem???

Gość Gugubabe
No wlasnie, a jak dziecko ma dwa zeby na krzyz, to jak niby dac ten chleb, zmiksowac?

Gość chleba nie dawałam bo alergik
Ale dawałam owoce-jabłko, banana, maliny na miskę i jadł. podobnie warzywa np gotowaną marchew, brokuły i też jadł ręką-a w wieku 8 miesięcy nie mial jeszcze żadnego zęba. miksowałam tylko w 6 mcu życia. w 7 zaczęłam rozgniatac widelcem. i normalnie jadł. dziecko ma bardzo duży nacisk dziąseł i samo sobie świetnie poradzi. z wymienionej diety bym wywaliła sinlak i zmniejszyła jednorazowo ilość owoców-lepiej dać 2 razy a mniej.

Gość las keczup
do boze masakra i tak to naprawde myslisz ze swiat jest taki czarno bialy? ze albo super zycie seksualne albo dziecko z toba spi?

Gość vbjhvjhvjhvhg
Kazde dziecko jest inne - budowa ciala, rytm zycia, warunki genetyczne (budowa ciala rodzicow). Dlatego tylko lekarz moze podczas wizyty / kontroli cos na temat zywienia i ewentualnego odbiegania od normy powiedziec - widzac dziecko, majac informacje od rodzicow o rytmie dnia i zywieniu, rozmawiajac z rodzicami. Od tego zreszta jest i za to mu NFZ placi. Wymiana cyfr i tabel na kafe nie daje nic poza niepokojem. Pytajcie sie fachowca -lekarza.

A czy miedzy roznymi mm jest roznica w kalorycznosci, czy wszystkie maja mniej wiecej taka sama wartosc odzywcza?

Gość od wczoraj to czytam
i uważam że lepiej, że autorka daje dziecku kasze NIE kaszkę niż miałby dać chleb z masłem! Karmi bardzo dobrze poza wspomnianym Sinlaciem. Moje dziecko zazwyczaj nie je w nocy ma 14 miesięcy ale dalej śpi z nami, jak idziemy spać to przekładamy go z łóżeczka do nas. W nocy śpi dużo lepiej przytulony i łatwiej go przykryć, pogłaskać jak ma zły sen a jak chce pierś to nie ma problemu z natychmiastowym podaniem. Jest radosny i bardzo ładnie rozwija się do tego odważny i pewny siebie, nie boi się obcych. MA silny kontakt z tatą, chociaż mąż pracuje to w nocy może przytulić się, poza tym nadrabiamy w ten sposób czas, kiedy jestem w pracy i tęsknimy za sobą. Tu artykuł o tym, że ludzkie potomstwo jest stworzone żeby spać z rodzicami, poza tym to naturalne że budzi się w nocy - a przesypianie całej nocy bez pobudki nie jest zdrowe. http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html

miało być silną więź lub bardzo dobry kontakt ;)

Gość dfghghytjg
fg

co do wartości mm to nie tylko większa kaloryczność ale też bardziej ciężkostrawne, białka są obcego gatunku a witaminy syntetyczne. Nie ma porównania mleko modyfikowane a mleko kobiece.