Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifi 123

czy solarium wyleczy blizny po trądziku?

Polecane posty

Gość fifi 123

zwykły trądzik leczyłam u dermatologa ale zostały różowe plamki mimo ze juz ok, brzydko to wyglada na plecach, czy warto isc na solarke? to pomaga podobno czy zaszkodzi?

Gość fifi 123
;/

Gość t56655
nie powinno się opalać blizn.Ale przyznaję, że ja tak robię, zawsze przed latem mam sporo przebarwień i blizn po krostach i opalam je mocno. Nie widać ich dzięki temu i schodzą wraz z opalenizną.

Gość 1 bed tak z 800
a moze taki krem glycoA ...cyz cos takeigo. wiem ze trudno teraz go dostac ale moze uda ci sie sporawdzic z zagranicy.

Gość eeee solarium moze wysuszyc
tradzik, ale nie wyleczy blizn! Wrecz przeciwnie, moga powstac przebarwienia, blizna zrobi sie ciemna ...

Gość fifi 123
ale chyba wyboru innego nie mam jak solarka i juz, pozagajane syfy a blizny zostały różowe - ja dziekuje z tym chodzic ;/ znowu kase wywalac na mascie od przebarwien po pryszczach- pierdole, ide na solare. dzieki za rady!

Gość onnsnanannaty82
ja też używałam glyco a na przebarwienia- co prawda nie po pryszczach, ale miałam je od paru lat i bardzo szybko mi zeszły. a tubka glyco a kosztowała ze 30zł w superpharm. jedna wizyta na solarium ile? 10 ? poza tym jaranie skóry jako metoda na blizny, to średni pomysł.

Gość fifi 123
a to bez recepty ten żel? to kupie jak pomógł.. te blizny sa małym punktami różowymi a oszpecają.. ;/ ehhh

Gość jaq
glyco teraz kosztuje ze 80 zł i bardzo ciężko go dostać. jeżeli nie zależy Ci na ładnej skórze pleców to opalaj. zresztą przy glyco opalać się nie można :p bo to kwas. jeżeli chcesz się pozbyć to kwasy typu acne-derm albo retinole (recepta może być lekarz ogólny- krem np. differin) ale wtedy też 0 słonca.

Gość fifi 123
wybór dokonany- solar

Gość nie jest to mądre
solarium tylko szkodzi , niestety skóra się szybciej starzeje niz od słońca , przebarwienia się nasilają a na blizny jak juz to prędzej poszkodzi a i jeszcze jedno częste opalanie na solarium u niektórych osób nasila trądzik i powoduje czerniaka skóry , ale jak się tak pytasz czy pomoże to...bez komentarza

Gość onnsnanannaty82
aż sprawdziłam- na allegro glyco a ok 60 zł, a tańszy odpowiednik[ten sam skład inna nazwa] 30 zł. a moje przebarwienia nie były różowe tylko prawie czarne i bardzo szybko zniknęły po kwasie glikolowym. usuwanie blizn opalaniem, to jakiś absurd do kwadratu, nie wiem kto cię zainspirował, ale musiał to być idiota

Gość fifi 123
to ja was prosze o pomoc, jaki krem na blizny rożowe po pryszczach? tanio i dobrze ma byc, nie chce solarium ale wstydze sie chodzic z bliznami i juz nie wiem co począc- serio. drożyzny za 80 zł nei wchodzą w gre, do 30 max.

Gość veterila
Cepan. I kwasy, które możesz się nauczyć robić w domu (poczytaj forum Laboratorium Urody).

Gość fifi 123
co jeszcze mi pomoze na blizny? kwasy pewnie są drogie,moze jakas tania masc?

Gość mnie to też*
też stawiam na kwasy poczytaj o domowym robieniu peelingu z kwasów i to wcale nie jest drogie tylko musisz poczekać i zrobić na jesieni, bo przed latem nie wolno a co do solarium - absolutnie nie! będzie gorzej, solarium jest właściwie szkodliwe pod każdym względem, nie radzę korzystać w ogóle

Gość fifi 123
;] ok