Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dusia29

Zapraszam nowe staraczki

Polecane posty

Witam założyłam nowy wątek bo stare cosik ucichły więc myslę że trzeba odświeżyć,zapraszam wszystkie dziewczyny które już tak jak ja starają sie o dzidzię .

Witaj. Ja też staram się o dziecko, już dość długo. A ty dopiero zaczynasz czy już się starasz jakiś czas? Zapraszam do naszego topiku przyszłe mamy planujące dziecko z rocznika 2014.

Gość madziuleczka
ja sie zaczynam starac:P)

Gość chcę autko
No więc , ja zaczynam a w sumie już zaczęłam :) mam 31 lat i jeszcze nie mam dzieci. Byłam u ginekologa i powiedział, że jestem zdrowa i czas działać!

Gość chcę autko
Okres mam nieregularny, więc u mnie ciężko dni płodne wyliczyć, ale przeważnie czuję ból jak mam owulację, więc może trafi się szybko. Według wyliczeń kalendarzykowych to powinnam mieć dni płodne od jutra :) dobrze ze weekend :P

Gość bimut
ile macie lat? i jak długo sie staracie?

ja mam 26 a zaczęliśmy a stwierdziliśmy że chcemy dziecko tak coś koło 22 lat miałam jeszcze przed ślubem, ale staraliśmy się z przerwami. Zaszłam w ciążę jednak poroniłam i teraz od czerwca 2012 znów się staramy jak widać bez efektów

Gość chcę autko
To jest mój pierwszy miesiąc starania się z mężem, wcześniej starałam się z kimś innym, ale okazało się, że jest bezpłodny...myślałam, że to z mojej strony są jakieś problemy, bo ciągle na USG wychodziło, że mam jakieś torbiele, ale jak się rozstaliśmy to się okazało, że on ma coś nie tak z nasieniem. W moim przypadku bardzo dobrze się stało, że sie nie udało wcześniej bo to nie był odpowiedni kandydat na ojca. W zeszłym miesięcu byłam na USG i żadnych torbieli nie widać :)

Gość chcę autko
zmęczona, a jakie barania zrobiłaś i co lekarze Ci powiedzieli?

Szereg badań robiliśmy przed tym zanim zaszłam w ciążę i po poronieniu, z tych co pamiętam: badanie nasienia, badania hormonalne, toxoplazmoze, cytomegalie, rożyczkę, badanie na wrogi śluz, posiewy z pochwy, badanie bakteriologiczne, przeciwciała antykardiolipinowe (jakoś tak) w miesiącu gdy miałam mieć hsg okazało się że jestem w ciąży. A teraz zaczęliśmy znów od badań za nami: badanie nasienia męża- wyniki dobre, więc tu problem nie leży badania hormonalne moje- wyniki też są ok, więc teraz mam brać luteinę i zaczniemy monitoring cyklu choć przez 2 cykle a potem będziemy szukać dalej.

Gość noonaa
czesc ja staram się z mężem od roku o dziecko, jedno juz mamy 3 letniego synka o ktorego staralismy sie 7 miesiecy. w marcu okazało sie ze mam cykle bezowulacyjne i nie moge narazie zajść w ciąże teraz pierwszy cykl bralam clo i udało sie miałam owulacje i jak byłam na monitoringu pęcherzyk od kilku godz byl pęknięty a dzień przed kochaliśmy sie z mężem i mam nadzieje że sie udało. Robiłam już w tym cyklu dwa testy ale pierwszy o wiele za wczesnie i byl negatywny ale juz nie moglam wytrzymac a drugi 5 dni przed miesiączku i tez negatywny mam nadzieje ze mimo to i tak sie udalo. temperature ciała mam ok 37 strasznie bolą mnie całe piersi a sutki są strasznie wrażliwe, nie mam ochoty na sex a wczoraj wieczorem miałam zawroty głowy a i jeszcze pobolewaja mnie troche jajniki. testu juz żadnego nie bede robilo dopiero jak mi sie spozni okres bo biore od kilku cykli luteine i mam rowno co 30 dni czyli okres mam dostac 22 maja. trzymajcie za mnie kciuki. czy ktos mial albo ma podobna sytuacje?