Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczcie się języka

Analfabetyzm wtórny na kafe :\

Polecane posty

Gość nauczcie się języka

Jak czytam że ktoś wychacza okazje albo ma męża pracocholika to mi ręce opadają :O A już te,które dają coś panią lub dziecią są the best! Końcówki om też występują w naszym języku z liczbie mnogiej,nie bójcie się odmiany wyrazów. Przecież to aż strach jak wychowacie i czego nauczycie te dzieci :(

Gość kaokokokokko
Interpunkcja u ciebie kuleje....hahhha.

Gość SADDSADDDD
Raczej tu polonistci nie siedza wejdz na inne forum jak cie tu meczymy:-P

Gość jestem mała mi
Ładny popis dałaś:D

Gość gfhgjghjhkjk
T nie jest analfabetyzm wtórny tylko pierwotny. :D Przecież na Kafe siedzą głównie bezrobotne proste wsiuny.

Gość jbkibikj
nni

Gość koszt utrzymania 3tys
wypraszam sobie:) ja jestem tez dziś na kafe, ale na urlopie:)a nie bezrobotna:)

Gość Gubi o Kubica
A ja mam w doopie ciebie i to co piszesz. Wiesz! Tu siedzą ludzie którzy szkoły dawno temu pokonczyli, albo są dyslektyksmi itd. Albo coraz wiecej tu kobiet które kilka lat mieszkają za granicami kraju, nie często korzystają z polskiego w piśmie. A ty jesteś pusta babka. Nie podoba ci sie to raz dwa wypierdalaj w podskokach z tego forum. Tepa dzido!!!

Gość Gubi o Kubica
A od nauczania są nauczyciele. Rodzice mogą sprawdzać nawet ze slownikiem!!! Eh jak mnie wkurwia ta Polska mentalność!!! Dziekuje Bogu ze wyjechałem kilkanaście lat temu z tego powalonego kraju. Na żadnym forum zagranicznym nikt nikogo nie poprawia. Chyba rozumiesz co kto pisze. Czy przez literę h czy ch już nie wiesz co to za słowo?!!!

Gość Gubi o Kubica
Eh wkurwilas mnie. Ale widocznie Ortografia to jedyna rzecz która potrafisz!!!

Gość pewnie ze ma
mną jeszcze rzuca jak czytam o "chrostach co robią się dziecią" :D

Gość pewnie ze ma
mną jeszcze rzuca jak czytam o "chrostach co robią się dziecią" :D

Gość Gubi o Kubica
Eeeh siem wkurwiłam na tom autorke. Kilkanaście lat temu wyjechałam z kraju i nikt mnie nie poprawia chociasz robiem błendy w obcym jenzyku. Ale polski mam opanowany :D

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze to wtorny analfabetyzm? Masz problemy z interpunkcja, poza tym twoja wypowiedz nie jest poprawna stylistycznie :)

Autorko, sama jestes analfabetką. uwaga, poprawiam twój post: "Jak czytam, że ktoś "wychacza" okazje, albo ma męża pracocholika, to ręce mi opadają. A już te,które dają coś "panią" lub "dziecią" są the best! Końcówki "om" też występują w naszym języku w liczbie mnogiej; nie bójcie się odmiany wyrazów. Przecież to aż strach, jak wychowacie i czego nauczycie te dzieci. W ogóle to sama zle. nioestylistycznie napisałaś, chaos, chaos, chaos... Twój post powinien brzmieć tak: Gdy czytam, o "wychaczaniu okazji", "mężach pracocholikach" czuję frustrację. Szczególnie wtedy, gdy kobiety opisują coś, używając błędnie napisanych słów, takich jak: "panią", "dziecią". Moje zdenerwowanie wywołane jest faktem, gdyż istnieje końcówka "-om" w języku polskim. Apeluję do Kafeterian, aby nie bali się odmian wyrazów, ponieważ nie stosując się do zasad gramatyki, dajemy zły przykład młodemu pokoleniu.

Gość wtórny bo tylko kafe czytają
Jeżeli już poprawiacie autorkę, to: - Cię - Tobie - Ciebie itd. należy pisać z wielkiej litery. :D Również zauważyłam, że bardzo wiele osób tutaj popełnia rażące błędy ortograficzne. O ile stylistyka czy interpunkcja nie rzuca się tak w oczy i nie jest tak odstraszająca-wszak to forum a nie pismo urzędowe,to ortografia razi, oj razi... A osoby, które wyjechały poza granice kraju może i w życiu codziennym nie mają styczności z żywym językiem, o tyle w dobie internetu mogą czytać coś więcej niż kafeteria i nie będą wtedy cofać się w rozwoju. A najbardziej mnie bawią osoby, które kilka miesięcy mieszkają np. w GB a już mówią po polsku z angielskim akcentem :D Ja od 23 lat nie mieszkam w Polsce i jakoś nie zapomniałam jak się mówi i pisze. Niektórzy nie pamiętają polskiej ortografii,ale przekleństwa dobrze znają.

Gość kokorokkko
Ja piszę z "ciebie" z małej litery, jakoś nie czuję szacunku do autorki.

Gość autorko, uderz w stół....
:) pozdrawiam, mam takie samo zdanie. Ktoś, komu to nie przeszkadza, jest zwykłym ignorantem i olewaczem, burakiem z natury najpewniej :)

Gość bhjbnh
jujk

Gość klfjsdlkfjs;dfl
No to powiedz mi moj/a drogi/a co wedlug Ciebie znaczy wtorny? Gdzie podzial sie pierwotny?;D

Gość buahahahahaha...........
wtórny bo tylko kafe czytają "A najbardziej mnie bawią osoby, które kilka miesięcy mieszkają np. w GB a już mówią po polsku z angielskim akcentem" :D Zmien towarzystwo :P A jak mieszkaja kilka miesiecy w Niemczech? A jak w Holandii? A jak we Francji? :P Nie umiesz precyzyjnie sie wyrazac? Bido mentalna :D

Gość klfjsdlkfjs;dfl
normalnie! moi rodzice rowniez robia bledy,nie maja wyzszego wyksztalcenia i ja jakos nie robie,wiec nie chrzan glupot czlowieku i zainteresuj sie soba

Gość dopadniej bym to okazała
Nie przeszkadzają mi aż tak błędy jak wulgaryzmy. a to ponoć forum dla matek :O

Gość wtórny bo tylko kafe czytają
Nie wiem jak wyrażają się osoby, które mieszkają od kilku miesięcy w Niemczech czy Francji,bo mieszkałam długo w Szwecji a teraz od kilku lat mieszkam w GB. I wiem jak nasi rodacy, którzy przyjadą się zachowują. Po 2-3 miesiącach pobytu jest szpanowanie zniekształcaniem wyrazów. Akurat nie mogę zmienić towarzystwa,bo to nie są moi znajomi. Pracuję w banku i jako,że znam polski to obsługuję tych klientów,którzy nie potrafią się komunikować po angielsku. Niestety, aby uniknąć kontaktów z nimi, musiałabym odejść z pracy a w kolejnej zataić znajomość języka, ale ja się nie wstydzę tego,że mam polskie korzenie.

Gość kjgrujfskl;
khfdgk;

Gość klamiesz az wiory leca :))))
Polacy nie znajacy angielskiego nie szpanuja znajomoscia akcentu a znajacy jezyk nie chca niczego zlatwiac z Polka :P Pierdolisz laska i tyle :D

Gość serwer pada :\
Oooo

Gość hjgbj
hyghj

Gość Gubi i kubica
Ja wyjechalam jak miałam 9 lat. I tak dużo potrafię, żebyście wy umiała tak chociaż angielski jak ja polski.

Gość Gubi i kubica
Ja wyjechalam jak miałam 9 lat. I tak dużo potrafię, żebyście wy umiała tak chociaż angielski jak ja polski.