Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terribledilemma

remanent a podatek dochodowy, księgi rachunkowe

Polecane posty

Gość terribledilemma

witam. od niedawna pracuje w dziale księgowości, klient sporządza comiesięczny remanent. jego towar daje z magazynu na towar a pozniej z towaru na magazyn. jaki to ma wpływ na wielkość podatku dochodowego? na uproszczonej ksiegowosci istnieje coś takiego jak różnica remanenetów, ale tu nie ma tego, nie da się kwotowo dokładnie wyliczyć jaka kwota wchodzi mi do podatku, jak remanent zwiększa albo zmniejsza jego ilość. jak w najłatwiejszy sposob można to pojąć? logiczne, że im więcej kupuje, im większy remanent, tym mniejszy podatek, bo to koszt? ale jak sprzedaż ma się do tego? im większa marża, zarobek na towarze, tym oczywiste większy podatek. po prostu nie ogarniam tego remanentu!!!

Gość nosleep44
polecam firme inventorysolutions.pl

Gość gość
Nie ma żadnego. Podatek płaci się od zysku, a to ile razy ktoś przeprowadza remanent raczej nie ma wpływu na zysk. No chyba że prace remanentowe kosztują go kupę forsy i zmniejszają zysk, ale w sumie interes w tym żaden, jeśli chodzi o oszukanie skarbówki.

Gość gość
Na pewno profesjonalne biuro księgowe w takim przypadku pomoze, sprawdz tutaj www.dekret24.pl to biuro z którego usług ja korzystam i jestem bardzo zadowolony

Gość karina8922
Ja takimi sprawami nie muszę się wcale martwić, ponieważ mam zamiar powierzyć swoją księgowość tutaj https://biuromda.pl/ksiegi-rachunkowe-pelna-ksiegowosc-obsluga-porady-ksiegowe Jeśli ktoś jest zainteresowany, to jak najbardziej można sobie wszystko sprawdzić. Ja uważam, że to najlepsze rozwiązanie i nie trzeba się niczym martwić.