Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość male pytanko........

Obywatelstwo brytyjskie

Polecane posty

Mam pytanie. Mieszkalam i pracowalam bez przerwy w UK przez 5 lat, potem wyjechalam do Polski na prawie 2 lata (zawieszajac prace w UK, ale wciąż jestem pracownikiem firmy). Czy moge sie starac o obywatelstwo po przyjezdzie do UK czy ponownie musze czekac kolejne 5 lat i zaczynać "wszystko od nowa"?

Gość gigi gigi
to raczej pytanie do Home Office

Gość opadgasza
Musisz rozpoczynac procedure od nowa. Opuszczenie Wielkiej Brytanii na ponad pol roku jest rownoznaczne z rozpoczeciem wszystkiego od poczatku.

Nawet jeśli caly czas bylam pracownikiem swojej firmy (aktualnie na career break) to wciaz zaczynac wszystko od nowa? Przeciez w sumie nikt nie wie, ze opuściłam uk. Carrer break sie bierze na dowolny cel. Wyplaty w tym czasie nie ma, payslipow nie ma, ale P60 jest. I ich nie interesuje co w tym czasie robie. Ale gdzies indziej pracowac w czasie tej przerwy nie moge. To skad niby Home Office moze wiedziec ze wyjechalam sobie do Polski na jakis czas? Bo w pracy nie wiedza. Ich to nie interesuje. Dla nich wazne, zebym sie stawila z powrotem do pracy w marcu 2014 roku. Jak sie nie stawie, to starce prace. Czyli tak jakby formalnie wciaz jestem w uk. Zadnych kont nie zamykalam a i tak pokoj tylko wynajmowalam - bez zadnej umowy.

Gość upciaumciaaaaaaa
mieszkalas..i pracowalas.. czy uwazasz sie za obywatela brytyjskiego? nie jestem z home office,ale co dopiero oni pomysla :D

Gość w aplikacji na obywatelstwo
podajesz daty i okresy kiedy oopuscilas GB. Jezeli wyjazd byl dluzszy niz pol roku, procedura rozpoczyna sie od nowa. Chcesz to skladaj, najwyzej ci odmowia :D Kasy nie oddaja :P