Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Otwieramciuchland

Jak otworzyć Second Hand ?

Polecane posty

Gość Otwieramciuchland

Cos tam sie orientuje ale slabo.. Moze ktos prowadzi lub prowadzil taki sklep? Moje pytania: 1. Ubrania kupuje sie od hurtowni w ciemno? Tylko dzwonie ze chce tone ubran i mi przywoza kota w worku? 2. Jak z zarobkami?

Gość gigi gigi
jak się nie orientujesz to nie otwieraj bo wtopisz

Gość Otwieramciuchland
No chyba kazdy kto otwieral sklep na poczatku mial watpliwosci? :O Nikt sie nie urodził z wiedza na kazdy temat.

Gość gigi gigi
otwórz i pokaż jaki jesteś kozak

Nie wiem czy teraz cokolwiek się opłaca. Chiny nas zalały. Po co komuś używane szmatki jak za 5zł u chińczyków nowe ?

Gość egeg
to prawda, lepiej otworzyć sklep z odzieżą z chin

Gość Otwieramciuchland
co sie dzieje z tymi postami? :O

Gość violka fasolka
moze i za 5 zl nowe ale jaki szajs,wole kupic uzywane a markowe:)) Kolezanka miala maly sklepik z odieza uzywaną ale długo nie pociągła bo otworzyli wielkiego pietrowego lumpa zaraz obok.

Gość violka fasolka
moze i za 5 zl nowe ale jaki szajs,wole kupic uzywane a markowe:)) Kolezanka miala maly sklepik z odieza uzywaną ale długo nie pociągła bo otworzyli wielkiego pietrowego lumpa zaraz obok.

Gość sec&hand2
A ja z zagranicy wysylam ciuchy do polskich hurtowni i schodzi tam duźo towaru z tegoco sie orientuje. Uda ci się napewno z tym second-handem.

Gość slkdfsnfksdnfskdjf
second hand to niezły zarobek, sama pracowałam w piętroym sh i całe miasto przychodziło . zle wspominam robote bo nie było wolnego metra kwadratowego w dniu dostawy, a ja musialam rozwieszac na biezaco towar w dodatku zachłanne charaktery ludzi nie pozwalały mi utrzymać nerwów na wodzy. ciągłe przepychania!! osobiscie nigdy wiecej takiej pracy, ale zarobki szefuncio zbija spore! jak dasz rade ogarnac dobry towar to zakładaj. teraz w ciuszkach mozna znalezc same sieciówki, u nas 25 % towarow była nowa z metkami, w dodatku mozna bylo znalezc caly sprzet domowy, a nawet kosmetyki, bizuterie!! aha i proponuje znalezc współudziałowca, bo początki są ciezkie i mozesz łatwo podupasc,

Gość slkdfsnfksdnfskdjf
jak chcesz moge ci opowiedziec jak to wszystko wygladalo jesli nie masz zadnego doswiadczenia

Gość gość
slkdfsnfksdnfskdjf skad braliscie towar???

Gość Nołin
zorientuj sie w cenach hurtowych:) osobiscie polecam hurtownie Pati :) sweitnie mi sie z nimi wspolpracuje

Gość Semilidka
Dziekuje za polecenie hurtowni Pati - zajrze tam przy okazji od razu :) Jak widzialam maja tam ciuchy z UK, a takie bardzo mnie interesuja

Gość gość
Po co second hand? Nie lepiej założyć normalnądziałalność jako sklep z nową odzieżą? Cenowo wychodzi praktycznie tak samo, a wiadomo więcej klientów etc. Na allinside.pl zamówisz w hurtowych ilościach ciuchy w różnych rozmiarach prosto od producentów, potem to odsprzedasz za wyższą cenę ;) Serio ;)

Gość pondla34
dobra podpowiedzia jest tutaj korzystanie z Hurtowni Pati :) Ciuchy nie sa drogie, a moda z UK jest przeciez swietna

Gość gość
no trzeba znalezc hurtownie, ktora bedzie zaopatrywala nas w ubrania oraz znalezc lokal i zalozyc dzialalnosc :) na start polecam www.wilowscy.pl :)

Gość gość
Ja tym się trudniłem jakiś czas,najważniejsze znaleźć dobrą hurtownie ale obecnie jest bardzo trudno. Wygląda to tak, że kupujesz w workach nie wiadomo co.Kupiłem raz pół tony to po przebraniu,100kg poszło do pieca,były to np podarte szmaty,ubrania robocze upaprane farbą,stare zabawki. Firmy które się tym zajmują sortują wstępnie i to co najlepsze idzie na ich sklepu bądź do osób z którymi współpracują od kilkunastu lat.Wiem trochę o tym bo w mojej rodzinie jest osoba która ma 4 sklepy w jednym mieście od około 20 lat.Kto w to wszedł kilkanaście lat temu to prosperuje a obecnie jest bardzo ciężko wejść w ten biznes.

Gość gość
Jeszcze dodam, że oprócz samej sprzedaży dochodzi jeszcze sortowanie,prasowanie i czasem pranie zanim trafi na sklep.

Gość gość
Wiesz co tu się nie dowiesz ja kiedyś pytałam czy lepiej etat czy coś swojego to na mnie napadli od razu że pojęcia nie mam jak to jest firmę prowadzić, że jestem księżniczką co jej się wydaje że będzie leżeć a kasa na konto będzie płynąć, że marzy mi się szefowanie i poniżanie ludzi... A co do Twojego pomysłu-jak będziesz miała dobry towar to powinno być ok. Ja mieszkam w małym miasteczku i tu jest tak- są 2 ciuchlandy od lat- i się trzymają z tym że jedna babka ma we własnym lokalu a druga ma masę towaru . A raz na jakiś czas ktoś otwiera i zamyka bo się nie opłaca. Co mnie jako klientkę razi w szmateksach to zawyżane ceny- ludzie idą tam po okazję po tanie rzeczy jak będą chcieli zapłacić 20-30 zł za bluzkę to nową kupią, bałagan- tak, że nic nie można znaleźć.