Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość markiza33

zgorzel strasznie boli!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość markiza33

byłam u dentystki mam mieć leczenie kanałowe zatruła mi zęba kazała przyjśc za tydzień ale po 4 dniach juz nie wytrzymałam cały czas na proszkach spuchnięta buzia po lewej stronie siódemka górna tak boli że nie da sie wytrzymac dziś poszłam do innej i rozdłubała zeba i dała znów opatrunek miałam znieczulenie po wyjściu z gabinetu ok 10 minut potem znów straszny ból wróciłam do niej i powiedziałam że nie wytrzymam starsza lekarka która była z nią z tą młodsza powiedziała ze to ropien tak rozpiera bo nie ma ujść więc dali mi antybiotyk i dziurkę zrobili i do tej pory było super a teraz znów ból sliny kazała mi rozdłubacz lekarstwo tak zrobiłam wziełam proszek narazie nie boli ale co dalej robić jak będzie bolało ? A i jeszcze jedno jak rozłubałam lekarstwo to z zęba coś się ciągneło podejrzewam że w kanał włożyła mi jakiś wacik czy mam go wyjąc czy to pomoże przy bólu???? proszę o odpowiedz błagam!!!!!

Gość Decyzja należy do Ciebie.
Zgorzel jest trudna do wyleczenia.Dentystka nie powinna zakrywać zęba fleczerem żebyś w razie bólu mogła bez problemu usunącik wacik z kamfenolem, lub para pastą. W tej sytuacji ząb powinien być odkryty żeby ropień miał ujście.Gdy ból ustapi wówczas dentystka powinna oczyścić zębodół i ponownie włóżyc lek i wypełnić opatrunkiem tzn fleczerem.Po usunieciu miazgi taki ząb po pewnym czasie nadaje się do ekstrakcji.Szkoda Twojej męczarni.Dezyzja należy do Ciebie.

Gość markiza33
a te watki co mam włożone do kanału teraz mogę uunąc bo coś mi się ciągnie taka watka

Gość Marshal..
Współczuje Ci. Miałem kiedyś zgorzel w zębie - ból był tak ostry i pulsujący, że nawet Ketonal mi nie pomógł . Po pierwsze: dentysta przed leczeniem kanałowo zęba powinien zrobić Ci zdjęcie rtg? Zrobił?

Gość i co z tym zębem
i co z tym zębem , wyleczyli Ci ?